Recenzija
1950 pregleda

Recenzija: Uhvati revu aplikacija

by on December 23, 2013
Pozitivno

Besplatna aplikacija, intuitivna i jednostavna za korištenje.

Negativno

Mali broj korisnika, nedostatak podrške za ostale usluge gradskog prevoza.

Detalji
 
Recenzije
Zaključak
 

Vrlo jednostavna i zabavna aplikacija koju je lako koristiti i koja vam može pomoći da izbjegnete revizora u tramvaju. Naravno, Recenzije.com ne podržavaju neplaćanje karte.

 

Uhvati revu je, kako u opisu piše, aplikacija zabavnog karaktera koja omogućava korisnicima da prate i prijavljuju lokaciju sarajevskih revizora.

Svi smo svjesni “ljubaznosti” naših revizora i ova aplikacija je odličan način da ih oni koji nemaju kartu izbjegnu. Naravno, ne podržavamo neplaćanje karata u vozilima gradskog prevoza, ali ipak treba pohvaliti autora aplikacije na originalnosti.

Aplikacija je teška 1,54 MB i može se preuzeti na Google Play marketu besplatno. Nakon preuzimanja i instalacije otvara se početni ekran na kojem se može izabrati Lista reva, Reve na mapi, Prijavi revu i Postavke.

U Postavkama korisnici biraju vremenski interval u kojem žele da budu prikazani revizori (zadnjih 5, 10, 30 ili 60 minuta). Lista reva prikazuje listu posljednjih lokacija na kojima su primjećeni revizori, kao i vrijeme prije koliko su primjećeni.

Reve na mapi prikazuju mapu grada Sarajeva, mjesto na mapi gdje je posljednji put primjećen revizor, smjer u kojem se kretao tramvaj i vrijeme kada je prijavljen revizor. Klikom na Prijavi revu u meniju možete prijaviti gdje ste vidjeli revizora. Aplikacija će automatski GPS-om sama odrediti vašu lokaciju, na vama je da uradite ostalo.

Aplikacija je poprilično jednostavna za korištenje i može biti korisna onima koji ne žele da plaćaju kartu u gradskom prevozu. Recenzije.com ne podržavaju neplaćanje karte.

Naša ocjena
Ukupna ocjena