Recenzija
1326 pregleda

Recenzija: Toshiba Satellite C50

by on June 2, 2014
Pozitivno

Toshiba Satellite C50 ima prihvatljivu cijenu, displej na dodir i poznatu Toshibinu garanciju No matter what.

Negativno

Dolazi samo sa jednim operativnim sistemom, plastično kućište bi moglo biti čvršće.

Detalji
 
Recenzije
Brend
Zaključak
 

Performanse su zadovoljavajuće i cijena je više nego pristojna. Ovaj laptop je odličan izbor za korisnike koji ne žele potrošiti mnogo novca na laptop sa ekranom na dodir.

 

Toshiba je najavila svoju Satellite C seriju laptopa kao najpristupačnije laptope sa ekranom na dodir na tržištu. Iako nema posebne odlike, cijena je ono što ovaj laptop izdvaja od ostalih laptopa na tržištu. Ovaj uređaj se može nabaviti za oko 800 KM.

DIZAJN Uređaj ima crno plastično kućište sa Toshiba Satellite logom na donjem lijevom uglu, a dugme za paljenje uređaja se nalazi u gornjem desnom uglu, kako bi se uređaj slagao sa ostalim u seriji. Zbog sjajne površine uređaj privlači otiske prstiju. Uređaj je dostupan sa dvije veličine ekrana: 15,6 inčnom (1366x768pi HD displej) i 17,3 inčnom (HD+ displej 1600x900pi) i pruža mogućnost korištenja ekrana na dodir. Zbog plastičnog kućišta C50 se ne može pohvaliti čvrstoćom jer dno se lako može saviti rukama. Tastatura ima tipke koje su prilično zbijene zbog numeričke tastature koja se nalazi sa desne strane. Space tipka je neobično mala, a trackpad je vrlo osjetljiv. Ipak, uređaj je lakše koristiti upotrebom miša.

PERFORMANSE C50 dolazi sa Windows 8 operativnim sistemom. Također, dolazi sa Intel Pentium procesorom i NVIDIA GeForce GT740M grafičkom karticom koja ima 2GB VRAM-a. Laptop ima 1TB prostora za pohranu podataka, a podržava v/g/n WiFi. Ima dva USB 2.0 porta i jedan USB 3.0 port, HDMI izlaz i Bluetooth v4.0. Baterija može izdržati do 4 sata korištenja.

Naša ocjena
 
Dizajn

 
Ekran

 
Performanse

 
Baterija

Ukupna ocjena