Recenzija
1123 pregleda

Recenzija: Stickman Tennis

by on October 17, 2014
Pozitivno

Igrivost, jednostavna za igranje, odličan izbor udaraca.

Negativno

Reklame unutar igre, nemogućnost mijenjanja imena igrača.

Detalji
 
Zaključak
 

Stickman Tennis je izuzetno zanimljiva i zabavna igra koja će potrošiti sate i sate vašeg vremena.

 

Na marketima sa aplikacijama može se naći veliki broj igara sa sportskom tematikom i zastupljeni su skoro svi sportovi. Stickman Tennis je, kao što se iz naslova može zaključiti, igra posvećena tenisu. Igra je dostupna na App Store marketu (0,99 dolara) i besplatno na Play Store marketu (verzija sa reklamama unutar igre je besplatna).

Kompanija Djinnworks GmbH je napravila dosta igara koje imaju riječ Stickman u naslovu (Basketball, Soccer, Downhill…) i svima je zajednički glavni lik, Stickman. Stickman Tennis grafički izgleda solidno, iako nema zahtjevnih elemanata u igri. Teniseri su (kao uostalom i svi likovi iz serijala) jednostavni crni čovječuljci koji se brzo kreću po terenu.

Od opcija tu su (u verziji za Android) Play Tour i Quick Game, kao i Help/Training. Opcija Help/Training je preporučljiva kako bi se upoznali sa fizikom igre. Na izboru su vam Arcade – Automatic Running (igrač se sam kreće po terenu, vaše je samo da birate udarce) i Pro – Manual Running (morate upravljati igračem i birati udarce). Arcade način igranja je jednostavniji, ali Pro je svakako veći izazov. Na treningu Vam automat ispaljuje loptice a vi birate na koji način ćete ih vratiti u polje. Možete to učiniti na tri načina: sliceom, običnim udarcem ili lob udarcem, a možete dozirati i jačinu.

Nakon što ste odradili trening možete početi sa igranjem mečeva. Quick Game Vam dozvoljava da izaberete tenisera sa kojim želite igrati, kao i protiv koga želite igrati, turnir odnosno podlogu na kojoj želite igrati, te jačinu i trajanje meča. Zbog nedostatka licence imena igrača nisu prava, ali je lako prepoznati o kome se radi (Novac Doctovic, Roger Faderer i slično). Kada je u pitanju trajanje meča, možete izabrati da meč (i svaki naredni set) počinje rezultatom 4:4, ili ćete igrati tri puna seta.

U Play Tour načinu igranja možete igrati poznate svjetske ATP i Grand Slam turnire sa svojim igračem (kojem u besplatnoj verziji na Androidu ne možete promijeniti ime). Turnira ima ukupno 64, a na samom startu nisu svi dostupni, pa ćete ih otključavati završavanjem drugih turnira. Svaki turnir ima svoju prepoznatljivu podlogu i jačinu, pa ćete tako Wimbledon igrati na travi a Rolland Garros na zemlji, baš kao i u stvarnom životu.

Iako će se nekima nakon istalacije učiniti smiješnom, Stickman Tennis je izuzetno igriv i okupiraće vas satima. Atmosfera na terenima je sjajna, a igranje protiv 100 različitih svjetski poznatih igrača ima svoju draž. Još ako se tome doda da osvajanjem turnira konstatno napredujete na ATP listi… Uživajte.

Naša ocjena
 
Igrivost

 
Grafika

 
Zvuk

 
Atmosfera

Ukupna ocjena