Recenzija
677 pregleda

Recenzija: Sony SRS-BTX500 zvučnik

by on October 17, 2013
Pozitivno

Mogućnost spajanja sa pametnim telefonom (iOS i Android), odličan dizajn, dugotrajna baterija.

Negativno

Konfiguracija zvučnika djeluje malo nezgrapno, težina od 2 kg ga čini teže prenosivim. Kvaliteta zvuka opada kada se pojača preko 70%.

Detalji
 
Recenzije
Brend
Zaključak
 

Sony je u SRS-BTX500 ugradio odličan dizajn koji izgleda i zvuči približno ili čak jednako dobro kao konkurencija. Iako malo nezgrapan za nošenje i kraćeg trajanja baterije, uređaj je odličan za držanje u bašti i više je nego dobra zamjena za muzičku liniju.

 

Sony je predstavio SRS-BTX500, svoj prenosni Bluetooth zvučnik. SRS-BTX500 je prenosan, ali je dug 38,5 cm i težak čak 2 kg pa ga je teško opisati kao nosivi zvučnik. BTX500 je mobilan i odličan za slušanje muzike na pikniku ili na odmoru.

Kombinacija metala i glatke crne mat plastike izgleda odlično. Uređaj je čvrst iako 2.1 konfiguracija zvučnika djeluje malo nezgrapno. Zadnja strana uređaja je umanjena pa SRS-BTX500 izgleda super tanko.

Ako korisnik ima kompatibilni pametni telefon, uključujući iPhone 5, Samsung Galaxy S3, S4 ili Sony Xperia Z, spajanje na SRS-BTX500 je pojednostavljeno uz NFC, spajanjem putem naizmjeničnih elektromagnetskih radio talasa. Korisnici samo trebaju instalirati odgovarajuću aplikaciju. Na uređaj se možete spojiti i putem Bluetootha. Što se tiče ostalih načina spajanja, SRS-BTX500 je poprilično ograničen. Uređaj ima 3.5 mm ulaz, USB port i hands-free opciju koja nije automatska.

SRS-BTX500 se ne može pohvaliti dužinom trajanja baterije. Uređaj može raditi do 6 sati dok Bose-ovi ili Philipsovi zvučnici rade od 8 do nevjerovatnih 15 sati.

Što se tiče zvuka, SRS-BTX500 nema konkurenciju. „Standard“ način rada je dobar ali „Megabass + Surround“ proizvodi odličan zvuk. SRS-BTX500 je veoma glasan. Nažalost, ako korisnik pojača zvuk preko 70%, kvaliteta zvuka će opasti.

Naša ocjena
Ukupna ocjena