Recenzija
824 pregleda

Recenzija: Sony KDL-55W900A televizor

by on October 16, 2013
Pozitivno

Sony KDL-55W900A ima najbolje boje dostupne na LCD televizorima. Duboke crne sa odličnim detaljima. Televizor je odličnog dizajna i solidnih crta, a uz njega dolaze i četiri para 3D aktivnih naočala.

 

Negativno

Televizor je skup i dolazi samo u veličini od 55 inča.

Detalji
 
Recenzije
Brend
Zaključak
 

Sony W900A je LED LCD televizor vrhunske izrade sa odličnim prikazom boja i crnih tonova. Nažalost nije poznato kada će se ovaj televizor moći naći na našem tržištu i koja će mu biti cijena.

 

Korisnici koji traže televizor sa najboljom mogućom reprodukcijom boje vjerovatno će radije kupiti plazmu nego LCD. Sonyjev najnoviji televizor bi se mogao pokazati kao odličan izbor. KDL-55W900A  koristi novu tehnologiju, Quantum Dots ili, kako je Sony naziva, Triluminous, koja povećava broj boja koje LCD ekran može reproducirati.  Ovaj novi televizor namijenjen je korisnicima veće platežne moći i dolazi samo u veličini od 55 inča. Što se tiče dizajna, W900A veoma podsjeća na svog prethodnika W802. Oba modela imaju veoma tanko postolje koje izgleda plavo ili zeleno u zavisnosti od svjetla. Televizor je kromiran i izgleda elegantno, jedini dizajnerski nedostatak je loše smještena glomazna “kutija” sa logom Sony koja kvari izgled kućišta.

Uz W900A dolaze dva daljinska upravljača, standardni daljinski koji koristi infra crveno svjetlo i drugi, manji, koji koristi Bluetooth. Osnovni daljinski upravljač je kompaktan i jednostavan za korištenje, dok Bluetooth upravljač može raditi i ako nije u blizini televizora. Sony ima nekoliko mogućnosti spajanja televizora sa pametnim telefonima uključujući Mircast mirroring i MHL. Uz televizor korisnici dobiju četiri para 3D naočala TDG-B T500A. Sonyjev aktivni 3D napokon ima puni HD 3D standard, pa se za gledanje programa na ovom televizoru napokon mogu koristiti i druge naočale.

Interfejs je poboljšan i Sony Entertainment Network je sada zadani način rada na ovom televizoru. Pristupa mu se preko SEN dugmeta na daljinskom upravljaču. Za razliku od konkurencije, W900A nema mogućnost dodavanja aplikacija, samo listu već postojećih. Televizor ima poprilično nezgrapan internet pretraživač. W900A ima standardne mogućnosti spajanja, uključujući HDMI, tri USB porta i Ethernet ulaz. Televizor se preko HDMI kabla može spojiti i na pametni telefon, a televizor ima mogućnost korištenja WiFi mreže.

Naša ocjena
Ukupna ocjena