Recenzija
808 pregleda

Recenzija: Sony DSC-H50

by on July 28, 2014
Pozitivno

Poboljšan balans i osvjetljenje, moguće smanjiti jačinu zvuka uređaja.

Negativno

Previše opcija bi moglo zbuniti korisnike.

Detalji
 
Recenzije
Brend
Zaključak
 

Odličan fotoaparat za sve koji se žele baviti amaterskom fotografijom.

 

DIZAJN Sony je napokon otkrio nasljednika DSC-H9 super zoom digitalne kamere, Cyber-Shot DSC-H50 fotoaparat od 9 megapixela. Osim očekivanog povećanja broja pixela i boljeg objektiva, korisnik ima mogućnost da smanji jačinu zvuka uređaja, a poboljšani su balans i osvjetljenje slike.

Novi model koristi Carl Zeissov objektiv sa Super SteadyShot stabilizatorom slike koji omogućava fotografisanje pokreta iz daljine. Jedna od osnovnih odlika objektiva je ta što je proizveden od stakla slabe disperzije, pa slike imaju puno bolju definiciju. Fotografije su oštre i visokog kontrasta, a kamera ima i LCD ekran od 3 inča koji se možete pomjerati tako da olakšava fotografisanje iz različitih uglova. Ekran je otporan na grebanje i dolazi sa posebnim UV premazom.

PERFORMANSE DSC-H50 ima DRO (Dynamic Range Optimizer) funkciju koja služi za poboljšanje kvaliteta slike i smanjivanje grešaka na fotografijama koje su slikane pri slabijem osvjetljenju.

Poboljšani „advanced sports“ način fotografisanja od sada ima puno veću brzinu otvora blende, čak do 1/4000 u sekundi. Ovaj način rada kombinuje brzinu blende i kontinuiran auto-focus, pa tako olakšava fotografisanje objekata koji se kreću velikom brzinom.

Fotoaparat ima dobar blic koji je dovoljno jak da osvjetli objekte udaljene do 17 metara. Uređaj ima jako puno načina rada koje korisnik sam može podešavati, poput osvjetljenja za portrete ili fotografisanje pri slabijem osvjetljenju.

Fotoaparat ima i Sonyjev jedinstveni način detekcije osmijeha pri fotografisanju koji olakšava korištenje uređaja, a uz odgovarajući kabl uređaj možete spojiti i na HDTV.

Naša ocjena
 
Dizajn

 
Ekran

 
Performanse

 
Baterija

Ukupna ocjena