Recenzija
943 pregleda

Recenzija: Samsung Galaxy Tab 3 8.0

by on May 9, 2014
Generalno
Model: Galaxy Tab 3 8.0OS: Android 4.2.2 (Jelly Bean)SIM: Da, Micro-SIMDimenzije: 209.8 x 123.8 x 7.4 mmTežina: 314 g
Baterija
Tip: Li-Ion (4450 mAh)Trajanje Baterije: do 11h multimedija / do 96 sati slušanja muzike
Kamera
Primarna kamera: 5 MP, 2560 x 1920 piksela, autofokusMogućnosti: Geo-tagovanje, fokus na dodir, detekcija licaVideo: 720p@30fpsSporedna kamera: 1.3 MP
Pozitivno

Lagan uređaj ugodan za korištenje, idealan za putovanja.

Negativno

Izgleda poput većine tableta, loša vidljivost ekrana pri jačem svjetlu.

Detalji
 
Recenzije
Brend
Zaključak
 

Najveća mana Samung Galaxy Tab-a 3 8.0 su performanse koje bi mogle biti bolje. Ako korisnik želi izdvojiti 560 KM za osmoinčni tablet na raspolaganju mu je puno veći izbor za malo više ili čak i manje novca.

 

DIZAJN 3 8.0 Tab možda nije poznat poput Samsungovog Galaxy Note-a 8.0, ali ima lagan i jednostavan dizajn. 309 grama težak uređaj je ugodan za držanje u jednoj ruci. Debljine od malo preko 7 milimetara Galaxy 3 8.0 Tab djeluje puno manje od 8.0 Note-a.

Tablet dolazi u standardnoj bijeloj i smeđoj boji na kojoj se otisci prstiju ne vide toliko. Lažna bronzana bordura tableta izgleda puno zanimljivije od standardnog srebrnog obruba.

Na prednjoj strani uređaja nalazi se kamera od 1,3 MP. Ulaz za microSD karticu se nalazi na lijevoj strani uređaja, dok su dugmad za paljenje/gašenje uređaja i podešavanje glasnoće zvuka na desnoj strani. Na desnoj strani se nalazi i infracrveni odašiljač uz pomoć kojeg tablet možete koristiti kao daljinski upravljač za svoj televizor. Izlaz za slušalice se nalazi na vrhu uređaja, dok se microUSB port i dva zvučnika nalaze na dnu uređaja.

EKRAN Na 3 8.0 Tab-u Samsung koristi 1.280 x 800 (WXGA) TFT LCD ekran. Uglovi gledanja su dobri, ali je korištenje tableta pod direktnim dnevnim svjetlom relativno otežano.

PERFORMANSE Uređaj koristi Android 4.2, a Samsung na tabletu nudi standardne aplikacije poput Peel Smart Remotea koji koristi infracrveni odašiljač za kontrolisanje vašeg TV-a i nedavno predstavljenu Smart Stay aplikaciju. Smart Stay prati kada su vaše oči uprte u ekran i prema tome pušta ili zaustavlja reprodukciju video materijala.

Tab 3 8.0 ima nekoliko aplikacija koje dolaze uz uređaj poput Dropbox-a, Flipboard-a, TripAdvisor-a i Samsung aplikacija ChatON, Game Hub, Group Play, S Voice, S Planner i WatchON.

Sa 1,5 GHz dvojezgrenim Samsungovim Exynos 4 procesorom i 1,5 GB RAM-a Tab 3 8.0 nije posebno brz uređaj. Sistem često zakoči i često ga morate restartovati. Baterija je relativno dobra i izdržala je nešto preko sedam sati običnog korištenja.

KAMERA Na zadnjem dijelu uređaja nalazi se kamera od 5 MP. Aplikacija za kameru je veoma jednostavna. Meni za postavke je jednostavan i nalazi se sa desne strane. Kamera ima nekoliko načina fotografisanja poput Auto, Beauty Face, Night, Panorama, Sports and Sound i Shot. Jednostavne fotografije su dobre, iako nekada mogu djelovati malo mutno. Korištenje uređaja pri slabom osvjetljenju rezultira mutnim fotografijama.

Uređajem možete snimati i video od 720p, ali ne treba očekivati posebno kvalitetan snimak. Autofokus bi mogao biti bolji, ali se zato zvuk snimka odlično čuje. 1.3 MP kamera je odlična za autoportrete i video razgovore.

Naša ocjena
 
Dizajn

 
Ekran

 
Performanse

 
Kamera

 
Baterija

Ukupna ocjena