Recenzija
1024 pregleda

Recenzija: Samsung Galaxy Tab 3 7.0

by on June 23, 2014
Generalno
Model: Galaxy Tab 3 7.0OS: Android 4.1.2 (Jelly Bean)SIM: DaDimenzije: 188 x 111.1 x 9.9 mmTežina: 306 g
Baterija
Tip: Li-Ion (4000 mAh)Trajanje Baterije: do 8h
Kamera
Primarna kamera: 3.15 MP, 2048 x 1536 piksela, autofokusMogućnosti: Geo-tagiranjeVideo: 720p@30fpsSporedna kamera: 1.3 MP
Pozitivno

Dobar dizajn, lepeza korisnih dodataka i dobar ekran koji reproducira kvalitetnu sliku.

Negativno

Neke aplikacije poput Smart Stay i Watch On ne rade dobro.

Detalji
 
Recenzije
Brend
Zaključak
 

Galaxy Tab 3 7.0 je najbolji Samsungov tablet koji ne pripada Note liniji.

 

Postalo je očigledno da korisnici vole manje tablete. Google Nexus 7 i iPad mini su zabilježili odličnu prodaju, a Samsung se sa svojim Galaxy Tab 3 7.0 trudi postići isto.

DIZAJN Uređaj ima sjajno, plastično kućište koje podsjeća na ono koje se može pronaći na Samsung Galaxy S4 i Galaxy S3 pametnim telefonima. Galaxy Tab 3 7.0 je težak 300 grama, što olakšava držanje uređaja u jednoj ruci. Uređaj ima 8GB prostora za pohranu podataka, a sa strane se nalazi ulaz za microSD karticu.

EKRAN Uređaj ima 7 inčni ekran koji pruža dobre uglove gledanja. Rezolucija je 1024×600 sa 169ppi. Tekst na ekranu je oštar i jasno vidljiv, te omogućava tri načina gledanja: Dynamic, Standard i Movie. Svaki od ovih načina gledanja prilagođava kontrast boja. Ekran dobro reaguje na dodir i omogućava okretanje stranica u 60 frejmova po sekundi.

PERFORMANSE Tablet ima dvojezgreni Marvel PXA988 procesor i 1GB RAM memorije. Poput svih Samsung Android uređaja, Samsung Galaxy Tab 3 7.0 koristi TouchWiz interfejs. Uređaj ima svoje ikonice za aplikaciju, nekoliko widgeta i animaciju ekrana. Nažalost, uređaju nedostaje mogućnost otvaranja više prozora odjednom. Tablet dolazi sa velikim brojem aplikacija kao što su S Planner i Samsung Link. Uređaj ima 4000mAh bateriju koja omogućava pregled sedam sati video snimka. Tablet može izdržati dva dana umjerenog korištenja koje uključuje pregledanje maila, surfanje internetom i igranje igrica.

KAMERA Samsung Galaxy Tab 3.0 ima kameru od 3,2 MP koja omogućava fotografisanje pristojne kvalitete. Pri slabijem osvjetljenju kvalitet fotografija opada i vidljiv je veliki broj šumova. Usprkos tome, interfejs kamere je intuitivan, a sa strane ekrana se nalaze različita podešavanja i načini fotografisanja. Tablet može snimati i 720p video, a interfejs video kamere je identičan onom od fotoaparata.

Naša ocjena
 
Dizajn

 
Ekran

 
Performanse

 
Kamera

 
Baterija

Ukupna ocjena