Recenzija
841 pregleda

Recenzija: Samsung Galaxy Tab 2 7.0

by on June 11, 2014
Generalno
Model: Galaxy Tab 2 7.0OS: Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich), moguće nadograditi na Android 4.2.2 (Jelly Bean)SIM: Da, Mini-SIMDimenzije: 193.7 x 122.4 x 10.5 mmTežina: 345 g
Baterija
Tip: Li-Ion (4000 mAh)Trajanje Baterije: do 40h (2G) / do 20h (3G)
Kamera
Primarna kamera: 3.15 MP, 2048 x 1536 pikselaMogućnosti: Geo-tagiranje, detekcija osmijehaVideo: 720p@30fpsSporedna kamera: VGA
Pozitivno

Relativno dobra cijena i mobilnost su glavne odlike ovog uređaja.

Negativno

Nezanimljiv izgled i ne baš dobre performanse.

Detalji
 
Recenzije
Brend
Zaključak
 

Samsung Galaxy Tab 2 7.0 nije dizajniran da se takmiči sa velikim i skupljim tabletima kada je u pitanju jačina ili rezolucija ekrana. Korisnici koji žele tablet koji im može stati u džep, a ne žele izdvojiti veliku količinu novca definitivno bi trebali razmisliti o nabavci Samsungovog sedmoinčnog tableta.

 

Kompanije koje proizvode Android tablete se nadaju da će uspjeti preoteti dio iPad tržišta. Većina tableta ima ekrane od 10 inča, pa korisnicima koji žele mali tablet koji im može stati u džep iPad i njemu slični uređaji nisu najbolji izbor. Samsung je vođen tom logikom predstavio Galaxy Tab 2 od 7 inča koji ima manji ekran, 1GHz dvojezgreni procesor i Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Na našem tržištu se može nabaviti za oko 280 KM.

DIZAJN Galaxy Tab 2 7.0 je značajno manji od iPada ili Samsungovog većeg Galaxy Tab 2 10.1. Uređaj je težak 345 grama, pa ga korisnici mogu držati jednom rukom. Prednju stranu uređaja zauzima ekran, a zadnja strana je od tamnosive plastike. Iako nije posebno zanimljivog dizajna, Galaxy Tab 2.0 je više nego dovoljan za obavljanje svakodnevnih poslova.

Sa strana se nalaze dugmad za kontrolu zvuka, dugme za paljenje i gašenje uređaja, 3,5 mm izlaz za slušalice i ulaz za kabl punjača, te mjesto za SD karticu. Uređaj ima 16 GB prostora za pohranu podataka koji se može proširiti do 64 GB.

EKRAN 7 inčni ekran pruža rezoluciju od 1.024 x 600 piksela. Veličina ekrana može biti problem za gledanje video snimaka ili pretraživanje interneta. Boje na ekranu su dobre i prilično oštre, međutim na tržištu postoje tableti koji imaju bolju rezoluciju.

PERFORMANSE Galaxy Tab 2 7.0 ima 1GHz dvojezgreni procesor i 1 GB RAM memorije što je prosječnom korisniku više nego dovoljno. Otvaranje i navigacija kroz različite menije i postavke je dobra. Samsung tvrdi da uređaj može izdržati 15-ak sati rada bez potrebe za punjenjem baterije.

KAMERA Uređaj ima 3 MP kameru koja pravi relativno dobre fotografije. Boje su dobre, ali fotografije ponekad mogu imati šum. Galaxy Tab nema blica, pa tako ne dozvoljava fotografisanje u uslovima slabijeg osvjetljenja. Kamera snima 720p video.

Naša ocjena
 
Dizajn

 
Ekran

 
Performanse

 
Kamera

 
Baterija

Ukupna ocjena