Recenzija
719 pregleda

Recenzija: Safari

by on November 26, 2013
Pozitivno

Najveća prednost ovog preglednika su impresivna brzina pokretanja aplikacije i otvaranja stranica.

Negativno

Nedostaju mu mogućnosti prilagođavanja koje nudi konkurencija.

Detalji
 
Recenzije
Brend
Zaključak
 

Safari je odličan za sve korisnike koji žele jednostavan preglednik sa čistim interfejsom.

 

Safari je poznat po svojoj jednostavnosti korištenja. Ovaj Apple preglednik se uvijek odlikovao odličnim izgledom, a dugo je bio ograničen samo na korištenje uz Mac računare. Kompanija je 2007. predstavila Safari namijenjen Windows operativnim sistemima, što je pomoglo da preglednik počne koristiti veći broj ljudi.

SIGURNOST Obzirom da ga je dizajnirao Apple, korisnike ne treba čuditi da je Safari prepun sigurnosnih dodataka i funkcija koje su dizajnirane da čuvaju sigurnost korisnika za vrijeme pretraživanja. Preglednik osigurava zaštitu od virusa, korisnik sam može postaviti nivo sigurnosti, i omogućava brisanje historije pretraživanja,

BRZINA I KOMPATIBILNOST Što se tiče brzine Safari se može mjeriti sa najboljim preglednicima na tržištu. Otvaranje i pokretanje stranica je veoma brzo a navigacija teče glatko. Kompatibilan je sa većinom stranica, ali ima problema sa CSS-om i PDF datotekama.

JEDNOSTAVNOST KORIŠTENJA Safari je veoma jednostavan i intuitivan za korištenje. Osim toga ima odlične dodatke poput Reading List i Top Sites. Reading list je odličan način da korisnik sačuva stranice koje želi čitati kasnije, a Top Sites nudi pregled korisnikovih omiljenih stranica. Osim toga Safari ima tabove i pamti šifre. Ipak, nema mogućnost sinhronizacije, nedostaju mu roditeljske postavke i mogućnost zumiranja stranice.

POMOĆ I PODRŠKA Apple pruža dobru podršku za Safari uključujući odgovore na pitanja, vodiče za korištenje i korisničke forume.

Naša ocjena
Ukupna ocjena