Recenzija
1071 pregleda

Recenzija: Noom, aplikacija za gubljenje kilograma

by on October 17, 2013
Pozitivno

Noom ima pedometar koji korisniku broji korake i potiče ga da dođe do 10.000 koraka dnevno, jednostavan interfejs, grafikoni koji pokazuju gubitak kilograma u vremenskom periodu.

Negativno

Aplikacija ne daje tačan broj unesenih kalorija u organizam,

Detalji
 
Recenzije
Zaključak
 

Ovo je definitivno jedna od najboljih aplikacija za gubljenje kilograma na tržištu. Besplatna verzija aplikacije je odlična pa uopšte nema potrebe da se plaća Pro verzija. Noom je odlična aplikacija za sve korisnike koji žele izgubiti kilograme i voditi zdraviji život.

 

Noom je aplikacija koja motiviše korisnike da drže dijetu i olakšava vježbanje. Aplikacija je dostupna na uređajima koji koriste Android, a korisnici iOSa je mogu naći pod imenom Calorific Lite. Noom je besplatan ali postoji i Pro verzija aplikacije koja se plaća 2,99 USD mjesečno, 14,99 USD godišnje ili 29,99 USD za pretplatu koja traje cijeli život.

Korisnici koji instaliraju Noom prvo moraju odgovoriti na par pitanja koja će olakšati aplikaciji da dizajnira program jedenja i vježbanja samo za vas. Pri unosu vježbe koju korisnik radi ili je uradio na raspolaganju mu je široki spektar opcija, od čišćenja kuće, yoge, dizanja tegova, plivanja i još puno toga. Može se odabrati i kojim intenzitetom se vježbalo, a Noom sve te informacije koristi da bi izračunao koliko je potrošeno kalorija.

Aplikacija ima i pedometar koji korisniku broji korake i potiče ga da dođe do 10.000 koraka dnevno, koliko preporučuju doktori. U Noom se mogu unijeti podaci o tome šta i koliko je pojedeno. Nažalost, aplikacija neće dati tačan broj unesenih kalorija ali može dati uopšten broj. Svi korisnici nakon što unesu godine i broj kilograma dobiju broj kalorija koji dnevno smiju unijeti u organizam, ali on se povećava kada korisnik unosi dnevne vježbe. Aplikacija ima i grafikon koji prikazuje koliko je kilograma korisnik izgubio i koliko će vremena proći dok dostigne željeni cilj.

Noom korisnicima daje dnevne zadatke i podsjetnike čijim završavanjem dobiju dodatne bodove. Dnevni zadaci su da se unesu obroci, vježba, završe dnevni izazovi, unese težina i pročitaju članci koji govore o zdravoj ishrani i vježbanju. Svoj uspjeh se može podijeliti sa prijateljima na Facebooku i Twitteru.

Naša ocjena
Ukupna ocjena