Recenzija
733 pregleda

Recenzija: Nikon Coolpix S3200

by on June 17, 2014
Pozitivno

Kompaktno tijelo, 6x optički zum, dobra reprodukcija boja, dostupan po razumnoj cijeni.

Negativno

Kvaliteta fotografija nije sjajna, a uglovima fotografije nedostaje detalja.

Detalji
 
Recenzije
Brend
Zaključak
 

S3200 je savršen fotoaparat za korisnike koji vole fotografisati druženja sa prijateljima i porodicom, te vole dijeliti fotografije na društvenim mrežama. Slike imaju dobru reprodukciju boja, ali im nedostaje detalja kada se gledaju u punoj veličini.

 

DIZAJN Nikon Coolpix S3200 je kompaktna kamera sa 16MP senzorom i 6X optičkim zumom. Uređaj je na našem tržištu dostupan u crnoj, crvenoj i plavoj boji, te košta oko 219 KM. Obzirom na veličinu i cijenu ovaj fotoaparat je odličan za korisnike koji vole s vremena na vrijeme fotografisati izlaske sa porodicom i prijateljima. Kamera ima izrazito kompaktno metalno tijelo koje je dovoljno lagano da se nosi u džepu. Fotoaparat ima 2,7 inčni displej koji dobro prikazuje sadržaj bez obzira na osvjetljenje. Dugmad su tipična za kompaktnu kameru, a dugme za snimanje video materijala se nalazi na zadnjem dijelu uređaja.

PERFORMANSE S3200 ima 16MP CCD senzor i 6x optičku zum leću. Uređaj osim automatskog načina fotografisanja omogućava odabir između 18 scena, ima pametni način fotografisanja portreta koji prepoznaje osmijeh i ublažava nedostatke na licu i crvenilo očiju. Korisnici mogu uređivati fotografije na uređaju, a i sam meni ima nekoliko različitih filtera. Meni je jednostavan i lak za navigaciju. Baterija traje dovoljno da se napravi 220 fotografija, ili da se snimi sat vremena video materijala. S3200 snima HD video snimke sa 720p. Prosječno vrijeme otvaranja blende je 0,17 sekundi.

Kvaliteta fotografija je dobra, a portreti imaju prirodne boje kože i otklonjeno crvenilo očiju. Panoramsko fotografisanje je odlične kvalitete, a posebno lijepe su plave i zelene boje. Fotografije imaju dobru reprodukciju slike ali im nedostaje detalja, pogotovo u uglovima slike. S druge strane, macro snimke nisu posebno kvalitetne. S3200 ima nekoliko različitih opcija za odabir boja kojima ćete učiniti svoje fotografije jedinstvenim. Uređaj omogućuje korisnicima da uređuju fotografije direktno na aparatu.

Naša ocjena
 
Dizajn

 
Ekran

 
Performanse

 
Baterija

Ukupna ocjena