Recenzija
754 pregleda

Recenzija: Nikon Coolpix S2700

by on June 13, 2014
Pozitivno

Odličan balans između cijene i kvalitete fotoaparata, dolazi u nekoliko boja, ima kompaktno metalno tijelo, fotografije imaju kvalitetnu reprodukciju boje.

Negativno

Šum na fotografijama preko ISO 400, na fotografijama nedostaje detalja za veliki print, baterija traje kraće nego očekivano.

Detalji
 
Recenzije
Brend
Zaključak
 

Nikon Coolpix S2700 je kompaktni fotoaparat koji je odličan za porodično korištenje, prvi aparat ili za ljubitelje društvenih mreža koji vole dijeliti svoje fotografije.

 

DIZAJN Nikon Coolpix S2700 je fotoaparat koji ima 16MP, CCD senzor, 6x optički zum, tanko 20,7mm kućište, mogućnost snimanja na 720p HD i 2,7 inčni LCD ekran. Fotoaparat ima prihvatljivu cijenu, te se na našem tržištu može nabaviti za 179 KM. Uređaj dolazi u srebrnoj, ljubičastoj, crvenoj, plavoj i crnoj boji. Uređaj ima 42MB interne memorije koja se može proširiti SD/SDHC/SDXC karticom. Uređaj je veoma kompaktan. Ima malo metalno tijelo i dovoljno je lagan za rukovanje jednom rukom. 2,7 inčni ekran je svijetao i dovoljno vidljiv u svim uvjetima. Dugmad su tipična za kamere, a dugme za snimanje video snimka je odvojeno.

PERFORMANSE Nikon Coolpix S2700 daje fotografije dobre kvalitete, portreti su dobri i bez crvenila očiju. Detalji na fotografijama su dobri, ali više su odgovarajući za dijeljenje na društvene mreže nego za printanje fotografija većih dimenzija. S2700 ima nekoliko opcija boja koje će doprinijeti kreativnosti fotografija. Kvaliteta video snimka je dobra, iako se ne može koristiti optički zum.

Za lakše fotografisanje tu je Scene Selector softver koji automatski podešava način fotografisanja, a pored toga korisnici mogu ručno odabrati 18 načina fotografisanja. Uređaj ima i sistem za prepoznavanje lica koji može fotografisati kada prepozna osmijeh, ublažiti nedostatke na licu, ukloniti crvenilo očiju i uljepšati fotografiju.

Subject Tracking AF softver omogućava da fotografija ostane u fokusu, a kada se završi fotografisanje korisnik može retuširati i editovati fotografije u meniju koji ima filtere. Video snimci se snimaju u HD 720p kvaliteti. Baterija traje dovoljno da se napravi 210 fotografija ili da se snimi sat vremena video materijala. Prosječno vrijeme otvaranja blende je 0,17 sekundi.

Naša ocjena
 
Dizajn

 
Ekran

 
Performanse

 
Baterija

Ukupna ocjena