Recenzija
688 pregleda

Recenzija: Nikon Coolpix S01

by on June 9, 2014
Pozitivno

Veličina kamere, jednostavna upotreba, izbor boja, veličina interne memorije.

Negativno

Malo opcija za slikanje, fotografije su lošije kvalitete i nisu predviđene za printanje u većim formatima.

Detalji
 
Recenzije
Brend
Zaključak
 

Ova kamera je namijenjena onima koji žele slikati malo bolje slike nego što je to moguće sa današnjim pametnim telefonima. Jako je malena i može stati u svaki džep. Upotreba Coolpix S01 je vrlo jednostavna, potrebno je samo da korisnik uključi aparat i počne slikati.

 

DIZAJN Kamera Coolpix S01 dolazi u dosta različitih boja. Vrlo je malena pa će tako biti izbor mnogih koji vole pomalo nesvakidašnji dizajn. Sa prednje strane iznad optike se nalazi blic, a na vrhu se nalazi dugme za fotografisanje i zumiranje. Skoro cijela zadnja strana je prekrivena LCD ekranom koji pokazuje solidnu sliku. Ukratko, dizajn je vrlo jednostavan, kao i korištenje samog aparata.

PERFORMANSE U ovoj kameri se nalazi senzor od 10MP što i nije nešto posebno, ali opet daje kvalitetnije slike nego većina pametnih telefona. Od paljenja fotoaparata pa do slikanja potrebno je svega 2.1 sekunda, a interni prostor od 7.3GB će biti sasvim dovoljan za pregršt fotografija. LCD ekran od 2.5 inča je osjetljiv na dodir pa će tako dodatno olakšati upotrebu fotoaparata. Kamera posjeduje 3x zum i ima opciju snimanja videa od 720p, što je sasvim solidno. Prema tvrdnjama proizvođača, baterija bi trebala da izdrži snimanje 190 fotografija.

Naša ocjena
 
Dizajn

 
Ekran

 
Performanse

 
Baterija

Ukupna ocjena