Recenzija
1726 pregleda

Recenzija: Navigator aplikacija

by on October 19, 2013
Pozitivno

Jednostavna za koristiti, velika baza lokacija, odličan dizajn.

Negativno

Aplikacija mora stalno biti povezana sa internetom.

Detalji
 
Recenzije
Zaključak
 

Ukoliko se nađete u Sarajevu i usput pronađete lokal koji ima Wi-Fi, sigurno je da će vam Navigator pomoći da pronađete interesantne lokacije za obići, kvalitetno mjesto za ručak ili kafu, te vam tako učiniti ljepšim boravak u glavnom gradu.

 

Navigator je odlična aplikacija za sve koji žele da istraže i bolje upoznaju Sarajevo. U aplikaciji se mogu naći sve potrebne informacije o raznim lokacijama u glavnom gradu BiH.

Nakon što preuzmete i pokrenete aplikaciju otvara se jako intuitivan ekran na kojem se može vršiti pretraga lokacija ili birati iz ponuđenih grupa. Automatski se pokreće i traženje satelita radi lociranja uređaja. U donjem dijelu se nalaze tri dugmeta koja služe za kretanje kroz aplikaciju. Označena su sa Početak, Traži i Postavke i vrlo je jasno šta rade. U postavkama i nema baš previše opcija tj. ima ih samo dvije. Može se odabrati jezik (Engleski ili Bosanski) i pročitati informacije o aplikaciji.

Prevlačenjem prsta sa desna na lijevo otvara se prikaz mape na kojoj se može vidjeti mapa grada sa nazivima ulica. Ako je uređaj uspješno locirao GPS poziciju automatski se ponude bitne lokacije u blizini.

Na početnom ekranu se nalaze kategorije Smještaj, Hrana, Kafa, Noćni život, Kupovina, Atrakcije, Umjetnost i zabava, Sport, Prijevoz, Usluge, Biznis i Gradske ulice. Sve te kategorije se mogu pretraživati ili upisivanjem nekog naziva ili tako što ćete izabrati neku lokaciju u vašoj blizini, koju vam ponudi aplikacija. Na glavnom ekranu, kao i na prikazu mape, moguće je vršiti pretragu lokacija. Nakon pretrage ili odabira grupe lokacija otvara se lista lokacija. Kada se sa liste izabere neka lokacija pojavit će se ekran na kojem se može vidjeti ocjena drugih ljudi koji su već posjetili lokaciju. Na ovom ekranu se mogu vidjeti i potrebne informacije odabrane lokacije poput web adrese, kontakt telefona i kratkog opisa.

Direktno iz aplikacije sa ekrana odabrane lokacije može se uraditi poziv, poslati email, pogledati na mapi gdje se nalazi, dati ličnu ocjenu i podijeliti lokaciju na društvenim mrežama.

Aplikacija je jako intuitivna i jednostavna za koristiti. Vrlo brzo se mogu naći sve lokacije koje mogu biti od interesa a jedina mana je što mora biti stalno povezana sa internetom radi preuzimanja podataka.

Aplikacija je dostupna za iOS i Android, a također postoji i web stranica kojoj se može pristupiti preko računara.

Naša ocjena
Ukupna ocjena