Recenzija
801 pregleda

Recenzija: Mozilla Firefox

by on November 22, 2013
Pozitivno

Firefox ima mogućnost sigurnog privatnog pretraživanja i novi minimalistički interfejs koji olakšava navigaciju.

Negativno

Nema integrisanu glasovnu interakciju.

Detalji
 
Recenzije
Zaključak
 

Mozilla Firefox je odličan preglednik sa puno dodataka koji se lako može prilagoditi iskusnim korisnicima i početnicima.

 

Kao i većina uspješnih preglednika, Mozilla je počela koristiti sinhronizaciju. Korisnici to mogu koristiti da bi pristupili historiji pretraživanja, lozinkama, označenim stranicama i još puno toga na svojim desktop ili mobilnim preglednicima. Mozilla ima nekoliko dodataka koji olakšavaju i ubrzavaju pretraživanje. Ovo je idealan preglednik za studente i korisnike koji se bave istraživanjem. Kompanija je osmislila mogućnost dodavanja vlastitih komentara na internet stranicama.

SIGURNOST Firefox ima integrisanu mogućnost privatnog pretraživanja koju je jednostavno uključiti. Mozilla štiti računar od virusa i ostalog malwarea, te korisnicima omogućava da sami podese svoje sigurnosne postavke. Osim toga, Mozilla korisniku prikazuje informacije o stranici samo jednim klikom. Korisnici jednostavno mogu obrisati svoje lične informacije i historiju pretraživanja, a mogu obrisati i tragove da su posjetili određenu stranicu.

BRZINA I KOMPATIBILNOST Firefox je uvijek bio brz preglednik, a sada je još brži i omogućava odlično korisničko iskustvo pretraživanja interneta od početka do kraja. Osim toga, preglednik može prepoznati i geste sa više prstiju odjednom što dodatno olakšava pretraživanje.

JEDNOSTAVNOST KORIŠTENJA Poput većine poznatih preglednika Firefox je dobro organizovan i intuitivan. Preglednik ima jednostavan interfejs i vrlo je jednostavan za koristiti. Pri ponovnom otvaranju preglednika korisnik može nastaviti prethodnu sesiju. Aplikacija za preuzimanje sadržaja je vrlo jednostavna i odlično integrisana u preglednik, i korisniku omogućava da pauzira preuzimanje i nastavi gdje je stao.

POMOĆ I PODRŠKA Mozilla korisnicima omogućava pristup internet dokumentaciji i tutorijalu koja olakšava korištenje preglednika. Korisnici koji imaju problem mogu kontaktirati podršku putem chata ili direktno putem emaila.

 

Naša ocjena
Ukupna ocjena