Recenzija
859 pregleda

Recenzija: LG G Pad 8.3

by on May 8, 2014
Pozitivno

Veličina ekrana je savršena, odličan procesor, memorija za podatke se može proširiti sa microSD karticom.

Negativno

Visoka cijena, zadnji zvučnici su loši, okvir se čini previše savitljiv.

Detalji
 
Recenzije
Brend
Zaključak
 

Odličan tablet koji prati malo veća cijena, ali u potpunosti se može nositi sa konkurencijom. Jednostavan dizajn i nešto manja težina čine G PAD 8.3 odličnim za duže korištenje. Svi koji su spremni izdvojiti malo više novaca će biti potpuno zadovoljni ovim tabletom jer pruža jednako dobre performanse kao i konkurencija, a pri tom ima puno bolji ekran.

 

DIZAJN LG se potrudio da G Pad 8.3 izgleda jednostavno, ali da pruža osjećaj kvalitete. Ekran je lijepo uklopljen u okvir, a bijela boja daje profinjenu notu ukupnom izgledu. Zvučnici se nalaze na zadnjoj strani u metalnom kućištu. Zbog pozicije teško da će ruka ikad pokriti zvučnik prilikom držanja G Pada. U poređenju sa novim iPad Mini sa Retina ekranom, LG G Pad je za nijansu viši i uži, ali je nešto teži zbog velike baterije. Na vrhu G Pada se nalazi port za micro SD karticu, slušalice i infracrveni port, dok su dugme za paljenje i kontrolu jačine zvuka sa desne strane. MicroUSB port se standardno nalazi na dnu tableta.

EKRAN LG G Pad ima najbolji displej u svojoj klasi ali to i nije toliko teško jer je po cijeni i performansama u rangu Nexus 7 koji je manji, pa zbog toga ima i manju rezoluciju. LG je ovom ekranu omogućio rezoluciju od 1920×1200, što je jako dobro i daje veliku preciznost i jasnoću slike. Zbog toga što je riječ o najnovijoj tehnologiji IPS displeja, G Pad ima odličan ugao vidljivosti i jako lijepe boje, dok je na dnevnoj svjetlosti malo lošiji.

PERFORMANSE Ukoliko se u razmatranje uzmu razni softverski testovi, LG G Pad je daleko ispred konkurencije poput Nexus 7 i Samsung Galaxy Note 8 tableta. Međutim, takvi testovi često ne predstavljaju kompletnu sliku kako se određeni uređaj ponaša u svakodnevnim uslovima korištenja. Trenutno pokreće Android 4.2, ali će vjerovatno dobiti nadogradnju na noviju verziju. Zbog odličnog četverojezgrenog procesora Snapdragon 600 na 1.7GHz i 2GB RAM memorije ovaj tablet će pokrenuti sve zahtjevnije igre i aplikacije bez ikakvih problema.

KAMERA Zadnja kamera od 5MP će sigurno u idealnim uvjetima uslikati prilično dobre fotografije, ali van idealnih uvjeta slike će postajati lošije. Tablet posjeduje i prednju kameru od 1.3MP, što je dovoljno za video pozive.

Naša ocjena
 
Dizajn

 
Ekran

 
Performanse

 
Kamera

 
Baterija

Ukupna ocjena