Recenzija
1115 pregleda

Recenzija: Ion Air Pro

by on May 27, 2014
Pozitivno

Odličan dizajn, prenosivost, snimanje u HD rezoluciji.

Negativno

Neke napredne opcije se ne mogu kontrolirati preko aplikacije na telefonu, nego se kamera mora prikopčati na računar i preuzeti zadnji softver.

Detalji
 
Recenzije
Zaključak
 

Ova kamera je namijenjena svima koji žele da jednostavno i brzo snime sportsku vratolomiju. Neki od dodataka bi mogli pomoći i profesionalcima pri snimanju ekstremnih sportova jer je ova kamera dovoljno dobra za odlične HD snimke.

 

Ion Air Pro je kamera namijenjena svim ljubiteljima sporta koji žele da snimaju akciju u HD kvaliteti. Postoje tri modela ove kamere. Cijene se kreću od 250$ do 300$.

Oblik kamere daje mogućnost da se ona koristi u raznim sportovima i da je možete ponijeti sa sobom bez puno dodatne opreme. WiFi verzija se može uvezati sa pametnim telefonom ili iPad-om. Na taj način se mogu pregledavati snimke ili gledati šta se trenutno snima na kameri. Ujedno se mogu dijeliti video zapisi pomoću telefona preko raznih socijalnih mreža.

Kamera ima opciju da vibrira prilikom pokretanja i zaustavljanja snimanja, što je jako zgodno ukoliko se kamera montira na kacigu. Snimanje fotografija je također moguće sa ovom kamerom i to u više modova sa rezolucijom od 5MP.

Negativna strana ove kamere je to što se neke napredne opcije ne mogu kontrolirati preko aplikacije na telefonu, nego se kamera mora prikopčati na računar i preuzeti zadnji softver.

Zadnji dio kamere se može skidati, a ti nastavci se nazivaju „Podz“. Kompanija je najavila da će pomoću raznih nastavaka povećavati broj opcija ove kamere. Npr., jedan od najavljenih dodataka je punjač za auto, dodatna baterija i odličan mikrofon.

Najjeftinija varijanta Ion Air Pro u paketu nudi mini tronožac, adapter za punjenje, USB i video kablove, držač za kameru i prenosnu vrećicu. Skuplja verzija Air Pro Plus nudi držač za biciklo i držač za kacigu, dok najskuplja verzija Air Pro Plus WiFi nudi WiFi Podz dodatak. Prethodne verzije mogu biti nadograđene na WiFi verziju kupovinom Air Pro Connect paketa koji sadrži WiFi Podz i dodatak za bateriju.

Ova kamera je namijenjena svima koji žele da jednostavno i brzo snime sportsku vratolomiju. Neki od dodataka bi mogli pomoći i profesionalcima pri snimanju ekstremnih sportova jer je ova kamera dovoljno dobra za odlične HD snimke.

Naša ocjena
 
Dizajn

 
Performanse

Ukupna ocjena