Recenzija
1096 pregleda

Recenzija: Into the Dead

by on August 23, 2014
Pozitivno

Izuzetna igrivost i atmosfera, jednostavno otključavanje oružja i ostalih dodataka u igri.

Negativno

Reklame koje se pojavljuju u menijima.

Detalji
 
Recenzije
Zaključak
 

Into the Dead je fantastična pucačina koja će vas osvojiti igrivošću i atmosferom. Obavezno probati!

 

Into the Dead je igrica za koju vrijedi pravilo “manje je više”. Ne postoje nivoi ili kraj igre, lik kojim upravljate nikada ne priča, sve što radi je trčanje kroz maglovitu šumu i ubijanje zombija. Dosadno? Čini se tako dok ne počnete igrati.

Magloviti predjeli i šume stvaraju nevjerovatnu atmosferu, a igrivost je posebna priča, jer nakon svakog izgubljenog života jednostavno želite da igrate opet i opet i opet… Lik kojim upravljate trči prema naprijed i pomjerate ga lijevo ili desno pomjeranjem telefona, ili, ako to želite, dodirivanjem lijeve ili desne strane ekrana. U tom trčanju morate pokupiti kutiju sa oružjem i nakon toga možete početi sa ubijanjem zombija. Na početku imate dosta prostora za trčanje jer nema puno zombija, ali kako igra odmiče zombija je sve više a prostora sve manje, pa vaša vještina dolazi do izražaja.

Na početku u kutiji sa oružjem možete dobiti samo pištolj, a bolja oružja se dobijaju kada ispunite neke od ciljeva kao što su ubijanje određenog broja zombija ili prelazak određene razdaljine. Osim pištolja tu su još i motorka, sačmarica, minigun i slično, i uglavnom sva oružja vam služe za spašavanje žive glave.

Igru Into the Dead je moguće besplatno preuzeti na App Storeu i Google Play Storeu. U samoj igrici igrači zarađuju virtualni novac koji mogu trošiti na kupovanje oružja, boostova određenih packova, a ukoliko nemaju strpljenja da skupljaju virtualni novac mogu koristiti i pravi. Ovaj sistem je izuzetno učinkovit i moguće je otključati sve funkcije u igri a da se ne potroši niti jedna konvertibilna marka. Praktično jedina mana su reklame koje se pojave s vremena na vrijeme u menijima.

Ukoliko do sada niste igrali, obavezno probajte. Atmosfera je jako visokom nivou, igra nema muzike, samo čujete zombije i lika kojim upravljate, a jednostavne kontrole i igrivost će vas “natjerati” da potrošite sate i sate vremena.

Naša ocjena
 
Igrivost

 
Grafika

 
Zvuk

 
Atmosfera

Ukupna ocjena