Recenzija
667 pregleda

Recenzija: Internet Explorer

by on November 25, 2013
Pozitivno

Internet Explorer je jedini preglednik koji pruža podršku za svaku opciju koju korisnik traži, uključujući direktnu podršku putem emaila i telefona.

Negativno

Zbog svoje popularnosti česta je meta hakera.

Detalji
 
Recenzije
Zaključak
 

Sa svojom dobrom brzinom i funkcionalnošću, Internet Explorer je odlična konkurencija Chromeu i Mozilli.

 

Internet Explorer ima potpunu integraciju sa Windows sistemima i omogućava korisnicima da izvuku maksimum iz svog pretraživanja. Osim toga, ima široki spektar dodataka koji omogućavaju potpuno prilagođavanje preglednika ličnim potrebama. Sigurnosne postavke se često ažuriraju, a Internet Explorer je mnogo sigurniji od ostalih pretraživača.

SIGURNOST Internet Explorer nema integrisane roditeljske postavke ali odlično prepoznaje zaražene stranice. Preglednik koristi tehniku “sandboxing” koja sprječava da sadržaj iz zaraženog taba pređe na ostale tabove koji se koriste. S obzirom da je najčešće korišteni preglednik, hakeri i zaražene stranice ciljaju upravo na Internet Explorer češće nego na druge preglednike.

BRZINA I KOMPATIBILNOST Iako nije najbrži preglednik na tržištu, otvaranje i pokretanje aplikacija te navigacija internetom je dovoljno brza da većina korisnika neće ni primijetiti razliku. Internet Explorer nema problema sa kompatibilnošću i podržava sve stranice koje se mogu pronaći na internetu.

JEDNOSTAVNOST KORIŠTENJA Internet Explorer je jednostavan za korištenje, osnovna navigacija je intuitivna a kontrole su pojednostavljene. Za razliku od ostalih preglednika, Internet Explorer ima notifikacijski bar koji se nalazi na dnu prozora i prikazuje sve novosti i poruke.

POMOĆ I PODRŠKA Od svih preglednika na tržištu Internet Explorer ima najbolju podršku. Na njegovoj internet stranici korisnici mogu pronaći odgovore na mnoga pitanja i vodič za korištenje. Osim toga, ovo je jedini preglednik koji ima direktnu tehničku podršku, a Microsoft pruža pomoć putem emaila ili telefona.

Naša ocjena
Ukupna ocjena