Recenzija
833 pregleda

Recenzija: Huawei MediaPad 7 Youth

by on May 21, 2014
Generalno
Model: MediaPad 7 YouthOS: Android 4.1.2 (Jelly Bean)SIM: DaDimenzije: 193.4 x 120.6 x 9.9 mmTežina: 350 g
Baterija
Tip: Li-Po (4100 mAh)Trajanje Baterije: do 8h
Kamera
Primarna kamera: 3.15 MP, 2048 x 1536 pikselaMogućnosti: geo-tagiranjeVideo: 720pSporedna kamera: VGA
Pozitivno

Prihvatljiva cijena, solidna baterija.

Negativno

Loš ekran u odnosu na konkurenciju.

Detalji
 
Recenzije
Brend
Zaključak
 

Veoma dobro dizajniran i lagan tablet, koji ima solidnu bateriju i pokreće sve zahtjevnije aplikacije uz dosta manju cijenu od konkurencije.

 

DIZAJN Ovaj tablet je po mnogo čemu odličan izbor za sve one koji se ne boje kupiti uređaj bez velikog i zvučnog imena, te pri tome uštedjeti koju marku. Huawei kompanija je vrlo poznata u Kini i proizvodi dosta elektronskih uređaja koji su jako dobre kvalitete, a koštaju malo novaca. Huawei sa MediaPad7 tabletom pokušava da se probije na zapadno tržište i dokaže da je to kompanija vrijedna pažnje. Ono što plijeni pažnju jeste jednostavan dizajn, koji malim dimenzijama i malom težinom govori da je ovo uređaj koji se može svakodnevno nositi u džepu.

EKRAN Ekran ima najmanju rezoluciju među konkurencijom na tržištu, te je slabo vidljiv na jačem dnevnom svjetlu. Također, ekran nema nikakvu zaštitu od ogrebotina, ali to je lako rješivo uz pomoć dodatnih naljepnica za zaštitu. Još jedna mana je to što uređaj nema microHDMI izlaz za prikopčavanje na vanjski displej – poput LCD televizora.

PERFORMANSE Ovaj tablet koristi Android operativni sistem Jelly Bean 4.1.2, a pokreće ga četverojezgreni A9 Cortex procesor na 1.2GHz. Uz 1GB RAM memorije sigurno je da će ovaj tablet pokretati sve zahtjevnije aplikacije, bez ikakvih problema. Podržava sve standardne WiFi mreže i mobilnu 3G mrežu, pa se može reći da i u ovom segmentu zadovoljava sve kriterije. Ima ugrađen i GPS prijemnik, 8GB interne memorije za podatke, te MicroSD port za proširenje memorije za podatke. Baterija je prilično dobra i traje do 3h gledanja filmova na srednjim postavkama jačine svjetla ekrana.

KAMERA Zadnja kamera od 3.15MP ima mogućnost snimanja video zapisa u 720p rezoluciji. Prednja kamera je VGA rezolucije, što je sasvim dovoljno za video pozive.

Naša ocjena
 
Dizajn

 
Ekran

 
Performanse

 
Kamera

 
Baterija

Ukupna ocjena