Recenzija
740 pregleda

Recenzija: Harman Kardon Soho-I slušalice

by on May 12, 2014
Pozitivno

Harman Kardon Soho-I slušalice odlično izgledaju, udobne su, savijaju se i pružaju odlične performanse za svoju veličinu. Žica se može odvojiti od slušalica i prilagoditi korištenju sa raznim Apple ili drugim uređajima.

Negativno

Kutija u kojoj se nalaze slušalice ne odgovara njihovom izgledu i teška je za koristiti. Slušalice propuštaju prilično veliku količinu vanjskog zvuka.

Detalji
 
Recenzije
Zaključak
 

Harman Kardon Soho-I slušalice su dobar model za sve korisnike koji traže kompaktne modele koji se nose na ušima.

 

Harman Kardon je relativno novo ime kada je u pitanju proizvodnja slušalica. Proizvođač je impresionirao ljubitelje dobrog zvuka sa svojim CL (klasičnim), BT (Bluetooth) i NC (regulacija vanjske buke) modelima. Slušalice su odlična mješavina jedinstvenog stila, dobrog zvuka i udobnosti.

DIZAJN Soho model nema viška materijala, a kompanija je odlučila zamijeniti metalni rajf koji se mogao mijenjati sa mogućnošću proširivanja i skraćivanja nehrđajućeg čelika, koji se nalazi odmah iza slušalica. Uređaj je prilično lagan i dolazi u tri boje, crnoj, bijeloj i svijetlo smeđoj. Slušalice se odvajaju od rajfa, a sa uređajem dolazi i kabl koji se može zamijeniti. Uz slušalice dolazi kutija koja nije najbolje dizajnirana i prilično je velika.

PERFORMANSE Soho-I ima male 30mm zvučnike koji zvuče puno bolje nego što se od njih očekuje. Harman Kardon je poznat po dobro izbalansiranim slušalicama koje pružaju čist zvuk i dobar bas. Nažalost, slušalice ne eliminišu vanjski zvuk pa nisu dobre za korištenje u uvjetima gdje ima puno buke. Uređaj pruža dobar zvuk, a četvrtaste slušalice imaju jedinstven dizajn. Zbog mogućnosti sklapanja i odvajanja kablova lako su prenosive i prilično udobne na ušima.

Naša ocjena
 
Dizajn

 
Performanse

 
Zvuk

Ukupna ocjena