Recenzija
785 pregleda

Recenzija: Google Chrome

by on November 23, 2013
Pozitivno

Google preglednik se odlikuje visokom brzinom pretraživanja, sigurnošću i mogućnošću sinhronizacije koja korisniku omogućava pristup vlastitom pregledniku sa bilo kojeg računara.

Negativno

Nažalost, Chrome nema integrisanu roditeljsku zaštitu.

Detalji
 
Recenzije
Brend
Zaključak
 

Google Chrome se može pohvaliti brzinom, sigurnošću i intuitivnim načinom rada.

 

Najnovija verzija ovog preglednika ima bezbroj opcija poput sinhronizacije, pretraživanja u nekoliko različitih tabova i odličnu zaštitu privatnosti. Koristeći Google račun Chrome može sinhronizovati sačuvane stranice, preference kod pretraživanja i ekstenzije koje su korisniku dostupne na svakom uređaju ako se prijavi na svoj račun.

SIGURNOST Chrome je dizajniran tako da se brine o sigurnosti korisnika i ima ugrađenu zaštitu protiv virusa. Automatsko ažuriranje omogućava da korisnici imaju najnovije sigurnosne postavke. Ako korisnik otvori stranicu za koju preglednik sumnja da ima viruse, preglednik izbacuje upozorenje. Chrome posjeduje i metodu odvajanja potencijalno opasnog sadržaja koji se nalazi u jednom tabu da zarazi ostatak.

BRZINA I KOMPATIBILNOST Ovaj preglednik je brži od većine poznatih preglednika, a navigacija njime je također veoma brza. Google je Chrome učinio veoma kompatibilnim sa internetom i dizajniran je da brzo otvara, prikazuje i sarađuje sa širokim spektrom aplikacija. Osim toga, Chrome ima ugrađen Flash i PDF čitač.

JEDNOSTAVNOST KORIŠTENJA Većina internet preglednika je napravljena da imaju bolje funkcije, a Google Chrome je preglednik koji pored toga ima odličan izgled. Preglednik je jednostavan, intuitivan i odlično organiziran, te uspijeva ostvariti nivo jednostavnosti koji nedostaje drugim preglednicima. Chrome korisnicima omogućava da jednostavno kreira skraćenice za internet aplikacije koje često koristi. Chrome omogućava korisniku da otvori više tabova koji su pregledniji nego kod konkurencije, i on je pravi primjer kako jedan moderni preglednik može i treba raditi i izgledati.

POMOĆ I PODRŠKA Google Chrome ima odličan centar za pomoć koji pruža podršku u različitim kategorijama. Centar za pomoć olakšava novim korisnicima početak korištenja preglednika, a iskusnim korisnicima pomaže da svoj preglednik potpuno prilagode svojim potrebama. Google pruža i forum za podršku gdje korisnici mogu postavljati probleme i komunicirati sa drugim korisnicima koji im mogu pružiti pomoć.

Naša ocjena
Ukupna ocjena