Recenzija
2429 pregleda

Recenzija: Flipboard za iPad

by on October 18, 2013
Pozitivno

Vrlo učinkovito skuplja vijesti, članke, događaje, video sadržaje, društvena događanja i linkove na vrlo pregledan i intuitivan način.

Negativno

Ograničen broj ekrana za pregledanje.

Detalji
 
Recenzije
Zaključak
 

Flipboard je i dalje najbolji način da se na iPadu gledaju sve važne vijesti, događaji i slično.

 

Već godinama ova aplikacija je najbolji način da se gledaju sve vijesti na iPadu u vidu magazina. Ima puno opcija koje omogućavaju razne prilagodbe ekrana da bi korisnici mogli što lakše pročitati sadržaj. U zadnjoj verziji je čak omogućeno da svaki korisnik pravi svoj magazin i da drugi internet korisnici imaju pristup tim magazinima iako nemaju instaliran Flipboard.

Nakon pokretanja Flipboard aplikacije pojavljuje se ekran na kojem postoje prazni segmenti. Dodirom segmenta se otvara lista kategorija. Izborom jedne od kategorija se otvara lista servisa na koje se može pretplatiti. Nakon izbora servisa u prvom segmentu se pojavi ikona.

Flipboard podržava reprodukciju video i audio zapisa. Vrlo brzo i jednostavno odabirom segmenta može se doći do sadržaja koji se želi gledati. Svi segmenti na ekranu se konstantno osvježavaju i lako je pratiti najnovije vijesti. Stranice su vizuelno odlično optimizirane za pregledanje i učitavaju se jako brzo. Brzo se stekne dojam da je ispred vas pravi magazin.

Vijesti se ne mogu pregledati bez internet konekcije osim ako ste pretplatnik na Instapaper, Pocket, ili Readability servise. U tom slučaju pojedine stranice možete spremiti za kasnije pregledanje bez interneta. Korisnici aplikacije mogu svoje magazine dijeliti sa prijateljima na svim društvenim mrežama, a može se koristiti i za čitanje statusa prijatelja. Moguće je dodavati svoje statuse i komentare kao da se pristupa direktno sa društvenih mreža.

Ovo je odlična aplikacija koja iPad pretvara u magazin sa vijestima prilagođenim korisniku. Vrlo je pregledna i sve vijesti su dostupne u par poteza. Flipboard ima i web baziranu aplikaciju kojoj se može pristupiti sa računara.

Naša ocjena
Ukupna ocjena