Recenzija
1203 pregleda

Recenzija: Canon EOS Rebel T5i

by on June 20, 2014
Pozitivno

Ima odličan ekran na dodir koji je optimiziran za video, fotografije odličnog kvaliteta, jako dobri video zapisi.

Negativno

Autofokus bi mogao biti brži, konkurencija već odavno koristi Live View način rada.

Detalji
 
Recenzije
Brend
Zaključak
 

Canon EOS Rebel T5i je skoro identičan svom prethodniku. Ukoliko vam je T4i model odgovarao ova nova, bolja verzija je upravo ono što ste tražili.

 

DIZAJN Kada je dizajn u pitanju, nema velike razlike između Canon-ovog novog EOS Rebel T5i modela i njegovog prethodnika T4i. Canon je na T5i stavio noviji 18- 55 mm objektiv koji je optimiziran za video i audio fokus, te je mnogo jeftiniji od 18- 135 mm verzije.

Na T5i modelu ima nekoliko novih stvari, uključujući kućište koje je napravljeno od malo drugačije, hrapave plastike. Novi uređaj ima standardno okruglo dugme sa načinima rada koji se okreće za 360 stepeni. T5i fotografiše u realnom vremenu, a dostupni su vam i kreativni filteri sa Live View pregledom.

PERFORMANSE Razlike u performansama u odnosu na prethodnika nisu velike, ali T5i je puno bolji za kontinuirano fotografisanje. Kvaliteta slike nije značajno promijenjena s tim da su boje na uslovljenom (default) načinu rada puno bolje. JPEG izgleda dobro do ISO 800, što je tipično za ovu klasu fotoaparata. Fotografije su relativno dobre i na punoj ISO skali od 1600 do 6400, pogotovo na manjim fotografijama.

Video snimci su stabilni, bez zastajkivanja. Boje na video snimcima pri slabom osvjetljenju su odlične, iako crna boja može imati malo šumova.

Što se tiče brzine, T5i se može usporediti sa prethodnikom T4i. Fotoaparatu od paljenja do prve fotografije treba samo 0,7 sekundi. Sa 95MBps SD karticom fotoaparat je bez usporavanja napravio 30 JPEG fotografija na 7,6fps-a.

Naša ocjena
 
Dizajn

 
Ekran

 
Performanse

 
Baterija

Ukupna ocjena