Recenzija
786 pregleda

Recenzija: Camera360 Ultimate

by on October 11, 2013
Pozitivno

Camera360 Ultimate je besplatna aplikacija za obradu fotografija koja korisnicima pruža široki spektar filtera, jedinstveni način fotografisanja i dodatke koje je teško pronaći kod sličnih aplikacija.

Negativno

Interfejs je teži za navigaciju nego što bi trebao biti. Opcije dijeljenja sadržaja su ograničene.

Detalji
 
Recenzije
Zaključak
 

Obzirom da je Camera360 Ultimate besplatna aplikacija, korisnici nemaju šta izgubiti ako je probaju. Potrebno je malo se potruditi da bi se pronašao sav sadržaj, a opcije dijeljenja su gore nešto što je to uobičajeno.

 

Camera360 Ultimate za iOS je aplikacija za obradu fotografija koja se može pohvaliti jedinstvenim alatima, ali njen interfejs može biti zbunjujući. Aplikaciji fale opcije dijeljenja. Fotografije se mogu dijeliti iz korisnikove biblioteke ali bi bilo puno lakše da aplikacija dozvoljava određena direktna dijeljenja sadržaja.

Aplikacija ima osnove poput rezanja fotografija, rotacije, podešavanja kontrasta i svjetlosti. Camera360 Ultimate se razlikuje od ostalih aplikacija po dodacima koji nisu svojstveni drugim aplikacijama.

Camera360 ima način slikanja koji je predviđen samo za autoportrete i listu filtera koji su dizajnirani da bi autoportrete učinili da izgledaju što bolji. Aplikacija ima dodatke poput „Sexy Lips“ koji usne korisnika učini crvenijim, a može i ispeglati bore i obrisati mrlje. Pored toga postoje i filteri koji su odvojeni u različite kategorije poput Lomo, Retro, HDR i Colorful. Svaka kategorija ima lepezu različitih filtera s kojim korisnik može eksperimentisati.

Camera360 nudi i veliki broj načina na koji može uslikati i prikazati fotografije. Aplikacija ima i Audio mode koji snima 5 sekundi zvuka dok fotografiše. Takva fotografija se ne može poslati ali se može postaviti na društvene mreže.

Camera360 je odlična aplikacija za igranje sa fotografijama, ali je zbog interfejsa dosta komplikovanija nego što bi trebalo biti. Korisnici koji imaju strpljenja pronaći će mnogo zanimljivih načina fotografisanja i filtera koji će davati odlične rezultate. Na žalost, aplikaciji fale dodatne opcije za dijeljenje sadržaja.

Naša ocjena
Ukupna ocjena