Recenzija
785 pregleda

Recenzija: Arnova 7 G3

by on May 16, 2014
Generalno
Model: Arnova 7 G3OS: Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)SIM: NeDimenzije: 197 mm x 110 mm x 10.5 mmTežina: 270 g
Baterija
Tip: Li-Po (2.800 mAh)Trajanje Baterije: do 16h
Kamera
Primarna kamera: 0.3 MPSporedna kamera: Ne
Pozitivno

HDMI izlaz, 1080p video player, moguće mijenjati brzinu procesora.

Negativno

Loša kamera, pomalo zastarjeli Android.

Detalji
 
Recenzije
Brend
Zaključak
 

Kompanija Arnova je predstavila Arnova 7 G3 tablet koji ima Boxchip Allwinner A10 procesor i Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich operativni sistem. Radi se o vrlo zanimljivom tabletu koji ima nekoliko dobrih karakteristika kao što su HDMI izlaz, 1080p video player i mogućnost promjene brzine procesora. Cjenovno je vrlo prihvatljiv, jer se prodaje za otprilike 160 KM.

 

DIZAJN Zadnja strana je napravljena od plastike koja je mat i na kojoj se ne vide otisci prstiju. Uređaj ima 4GB interne memorije i može se nadograditi pomoću micro SD kartice. Port za micro SD karticu se nalazi sa strane uređaja. Sa težinom od 310 grama ovaj tablet spada među lakše na tržištu. Glavni adut je cijena, te je idealan izbor za korisnike koji žele da imaju tablet isključivo za pristup internetu i igranje poneke igre s vremena na vrijeme.

EKRAN Rezolucija ekrana je 800×480, ali nema problema sa prikazivanjem 1080p HD video snimaka. Arnova 7 G3 dolazi sa video playerom koji se zove Super-HD Player i koji podržava video snimke u rezoluciji 1080p, kao i mnoštvo formata, titlova.

PERFORMANSE Konektovanje na internet se ostvaruje preko WiFi-ja, a aplikacije se ne mogu preuzimati sa Google Play prodavnice, jer kompanija ima svoju prodavnicu – Appslib.

Trajanje baterije će naravno zavisiti od uslova korištenja. Na testiranjima, kada nije bio uključen WiFi i kada je osvjetljenost bila podešena na 50%, pušten je video rezolucije 720p. Baterija je u tim uslovima trajala nešto više od 5 sati.

KAMERA Kada je u pitanju kamera, ovaj uređaj baš i nije konkurentan jer posjeduje kameru od 0.3 megapiksela koja se nalazi na prednjoj strani uređaja.

Naša ocjena
 
Dizajn

 
Ekran

 
Performanse

 
Kamera

 
Baterija

Ukupna ocjena