Recenzija
1506 pregleda

Recenzija: Apple MacBook Air

by on June 27, 2013
Pozitivno

Nevjerovatno dobra baterija, relativno niska cijena.

Negativno

Mala rezolucija ekrana, nedostatak HDMI porta, nedostatak ekrana osjetljivog na dodir.

Detalji
 
Recenzije
Brend
Zaključak
 

Apple MacBook Air je laptop koji će zadovoljiti potrebe svih korisnika, od onih koji žele dobro dizajniran laptop za prosječnu upotrebu do onih koji žele laptop sa odličnim performansama za manju

 

Kako Apple tvrdi novi MacBook ima najbolju bateriju od svih drugih Apple notebooka, a to potvrđuju i prvi korisnici. Na ovogodišnjem Worldwide Developers Conference (WWDC) nije predstavljeno previše novih stvari. Jedna od novina je MacBook Air koji je izgledom isti kao i ranije verzije, ali mnogi ljudi kažu da nakon korištenja primjećuju da je ovo ipak novi MacBook Air.

Mišljenja su različita ali svi se skoro slažu sa jednom činjenicom, baterija stvarno traje duže i bolja je nego prije. Razne recenzije sa različitih sajtova upućuju na to da je ovo odličan laptop koji zadovoljava sve potrebe prosječnih korisnika, pa čak i više. Dovoljno je moćan da pokreće i neke od zahtjevnijih aplikacija, dok se za prosječnu upotrebu pokazao kao odličan izbor.

Izgled je potpuno isti kao i kod prethodne verzije, i dalje je jako dobro dizajniran i lijep. Baterija je trajala u nekim testovima i do 13 sati što je za svaku pohvalu. Svako ko koristi laptop će uvidjeti koliko je zapravo baterija važna.

Male promjene možda neće natjerati da stari korisnici MacBook Aira kupe novu verziju samo zbog baterije, ali novi korisnici će definitivno biti zadovoljni kupovinom. Neke recenzije kažu da je problem što se nude samo dvije varijante ovog laptopa, 11“ i 13“, jer bi mnogi htjeli da ekran bude veće rezolucije od 1366×768. To bi se moglo izvesti ako Apple počne prodavati laptope po narudžbi.

Uz odličnu bateriju i manju cijenu ipak je laptop dobio i negativnih kritika zbog male rezolucije ekrana, nedostatka HDMI porta i zbog nedostatka ekrana osjetljivog na dodir. Sve recenzije su se složile da je ovo ipak najkorisniji laptop koji će zadovoljiti potrebe svih korisnika, od onih koji žele dobro dizajniran laptop za prosječnu upotrebu do onih koji žele laptop sa odličnim performansama za manju cijenu.

Naša ocjena
 
Dizajn

 
Ekran

 
Performanse

 
Baterija

Ukupna ocjena