Recenzija
668 pregleda

Recenzija: Any.Do aplikacija

by on October 5, 2013
Pozitivno

Any.Do je jednostavan za korištenje a može se i sinhronizirati. Podsjetnici za Geolokaciju odlično rade. Moguć pregled zadataka po datumu ili kategoriji.

Negativno

Aplikacija nema integrisani kalendar i ne dozvoljava otvaranje zadataka direktno iz widgeta.

Detalji
 
Recenzije
Zaključak
 

Any.Do ima jedinstven dodatak koji se zove Any.Do moment koji ohrabruje korisnike da svakodnevno pregledaju listu zadataka. Podsjetnici o Geolokaciji rade besprijekorno a ovo je odlična aplikacija za zapisivanje zadataka i ciljeva.

 

Any.Do je aplikacija koja je dizajnirana da pomogne korisnicima koji na dodiru žele imati sve zadatke koje moraju završiti. Aplikacija ima listu zadataka koja je veoma jednostavna za korištenje a podijeljena je na „Today“, „Tomorrow“, „Upcoming“ i „Someday“. Korisnik sam može izabrati gdje će smjestiti zadatak. Novi zadatak se kreira ukucavanjem teksta u bar na vrhu aplikacije. Korisnici zadatak mogu vezati za svoje kontakte pa je tako određene zadatke lakše povezati sa određenim ljudima

Any.Do ima integrisano dugme za glasovne komande pa korisnici zadatke mogu spašavati i glasovnim putem. Korisnik sam može dodavati i mijenjati datoteke za određene zadatke poput „Personal“ i „Work“. Moguće je promijeniti i temu aplikacije kao i paljenje ili gašenje notifikacija za zadatke, propuštene pozive i slično. Any.Do sastavlja listu obavljenih zadataka koje korisnik može da prati. Aplikacija omogućava i pravljenje backupa.

Any.Do ima dodatak nazvan Any.Do moment, postavku koja korisnike podsjeća da provjere zadatke koje su postavili na određeni dan. Uz pomoć ovog dodatka kreatori aplikacije pokušavaju navesti korisnike da svakodnevno pregledaju svoje zadatke. Još jedan dodatak za Any.Do je da aplikacija sama, preko ključnih riječi koje korisnici navedu u zadacima, predlaže druge aplikacije koje olakšavaju obavljanje zadataka.

Korisnici svoje zadatke mogu pregledati po kategorijama (posao, ciljevi, kupovina isl.) ili po datumu kada trebaju biti obavljeni. Svaka kategorija se može proširiti ili smanjiti pa je korisnicima olakšana navigacija ekranom. Any.Do ima pet 4×2 widgeta koji su korisni i jednostavni. Korisnici sami mogu zadatak obilježiti kao obavljen, pregledati listu zadataka ili dodati novi.

Naša ocjena
Ukupna ocjena