Recenzija
683 pregleda

Recenzija: Abyss AB-1266 slušalice

by on July 17, 2013
Pozitivno

Skoro savršen zvuk, odličan dizajn, dobro izoliraju vanjske zvukove.

Negativno

Nešto lošija kvaliteta zvuka kod kompresovanih audio snimaka, teže su od velikog broja drugih slušalica.

Detalji
 
Recenzije
Zaključak
 

Ovo je visoko luksuzni proizvod koji dolazi zapakovan u lijepoj drvenoj kutiji sa metalnim stalkom i dodatno se dobije kožna torbica za nošenje slušalica.

 

Kada se priča o ovim slušalicama mora se naglasiti da su ovo audiofilske slušalice nevjerovatnog zvuka. Možda imaju najbolji zvuk na planeti, ali su i dva puta teže od drugih slušalica. Tek kad se stave na glavu shvati se da se ta težina ne osjeća. Sve je savršeno. Zvuk odličan, uši pokrivene sa mekanim kožnim jastučićima, dovoljno stisnu da izoliraju zvuk iz vana a ujedno da se ne osjeti napor. Jedina prava mana je cijena koja se kreće oko 5495 USD.

Kako navodi proizvođač, razvoj ovih slušalica je trajao oko pet godina. U tom periodu su se komponente razvijale od samog početka što je iziskivalo puno radnih sati, što se vidi u cijeni. Detalji konstrukcije zvučnika kod ovih slušalica nisu otkriveni i prave se iza zatvorenih vrata. Svi tehnološki detalji su tajna.

Zvuk Abyss AB-1266 slušalica je jednostavno rečeno savršen. Ako se koristi kvalitetan izvor zvuka slušalac će imati osjećaj da se nalazi u prostoriji sa bendom i uživati će u živoj svirci. Ove slušalice su daleko ispred konkurencije po pitanju kvalitete zvuka. U paketu sa slušalicama dolazi 2.4m kabla koji se uključuje u slušalice i sve potrebne adaptere da se mogu prikopčati u standardna pojačala.

Čistoća zvuka je nešto čemu ove slušalice teže. Svi instrumenti zvuče realnije a sa tim se povećava efekat kao da se sluša muzika uživo. Uživati u ovim slušalicama se može sa dobrim nekompresovanim audio snimcima, dok se kod lošijih snimaka ne pokazuju toliko dobro. Ovo je visoko luksuzni proizvod koji dolazi zapakovan u lijepoj drvenoj kutiji sa metalnim stalkom i dodatno se dobije kožna torbica za nošenje slušalica.

Slušalice se mogu kupiti samo kod ovlaštenih Abyss prodavača.

Naša ocjena
Ukupna ocjena