Recenzija
868 pregleda

Recenzija: 2014 FIFA World Cup Brazil

by on April 29, 2014
Pozitivno

Veliki broj detalja i sadržaja, izuzetno zabavna igra.

Negativno

Igra je dostupna samo na starijim konzoloma, slabija animacija je itekako vidljiva.

Detalji
 
Recenzije
Zaključak
 

Realizam u sportskim igrama nije fokus ove igre, a fanovi koji se žele zabaviti dok čekaju slijedeću utakmicu biće oduševljeni. Igra nije opširna kao FIFA 14, ali je posebna na svoj način te ima različite načine igranja koje možete istraživati, a savršen je način da skratite vrijeme do slijedeće godine kada izlazi FIFA 15.

 

Iz godine u godinu vjerni fanovi čekaju slijedeći FIFA nastavak koji se naizgled malo promijenio od originalne verzije igre. Za razliku od zaboravljenih igara poput UEFA Euro 2008 i 2010 World Cup South Africa FIFA, World Cup Brazil ima dovoljno sadržaja da bi opravdao svoju samostalnost. Nažalost, igra je dostupna samo na starijim konzoloma, a slabija animacija je itekako vidljiva.

Iako igra ima dovoljno različitih dodavanja, šutiranja i animacije, osnovnoj mehanici iza akcije nedostaje finese i dubine koju ima FIFA 14 na PS4 i Xbox One. To je posebno vidljivo kod odbrane, a AI ima problema sa prepoznavanjem igračeve brzine i preciznosti šuta. Zbog toga neki od najboljih odbrambenih igrača kao što su Vincent Kompany, Thiago Silva i Giorgio Chiellini izgledaju kao prosječni igrači.

Šutiranje lopte je pojednostavljeno, a dobro pogođena lopta leti poput metka, što omogućava davanje golova sa velike udaljenosti. Golmani su odlični i često uspijevaju spriječiti da rezultat izmakne kontroli. Ne uhvate uvijek loptu, ali često je uspiju otjerati u ugao ili odbiti je u ugao gola da bi odbrambeni igrači dobili šansu. Sada je puno teže dati gol sa ćoškova terena, a odbrambeni igrači mogu skakati i ramenima odgurnuti previše entuzijastične igrače.

Svi ovi dodaci bi bili potpuno beskorisni bez dovoljno sadržaja, a igra ima Captain Your Country i Road to the FIFA modove gdje možete igrati u turnirima i isprobati se u online ili offline mečevima. Captain Your Country omogućava vam da kontrolišete jednog igrača dok se vaš tim pokušava izboriti za prolaz na Svjetsko prvenstvo. Road to the FIFA World Cup omogućava igračima da svoj tim provedu kroz kvalifikacije i dovedu ih na Maracanu na finalno takmičenje 13. jula. Ono što razlikuje World Cup Brazil od ostalih FIFA igara je količina detalja, a igrači mogu izabrati između dvije radio stanice dok navigiraju menijem.

2014 FIFA World Cup Brazil trebate gledati kao manje ozbiljan i zabavniji dodatak glavnom FIFA serijalu. Igra je fokusirana na zabavljanje igrača i pružanje odličnog iskustva igranja. Realizam u sportskim igrama nije fokus ove igre, a fanovi koji se žele zabaviti dok čekaju slijedeću utakmicu biće oduševljeni. Igra nije opširna kao FIFA 14, ali je posebna na svoj način te ima različite načine igranja koje možete istraživati, a savršen je način da skratite vrijeme do slijedeće godine kada izlazi FIFA 15.

Naša ocjena
 
Igrivost

 
Grafika

Ukupna ocjena