26 pregleda 0 komentara

PlayStation sljedeće generacije bi mogao biti osam puta brži nego PS4 Pro

by on May 22, 2019
 

Sony i Microsoft su u prošlosti bili uporni u izjavama da u planu još uvijek nemaju konzole sljedeće generacije. Međutim, prošlog mjeseca su se pojavili detalji o uređaju za koji se očekuje da će biti PlayStation 5, a omogućio nam ih je AMD. Od tada, internet je preplavljen različitim glasinama i informacijama o konzoli koja bi se mogla pojaviti za oko godinu dana.

Sada su se pojavile nove informacije, a stižu od strane Kazuo Hiraija, CEO-a kompanije Sony. Tokom nedavne prezentacije, jedan od najzanimljivijih dijelova je video koji prikazuje PlayStation sljedeće generacije kako renderuje scene u poređenju sa PS4 Pro. Neimenovanoj konzoli je za renderovanje bilo potrebno manje od sekunde, dok je PS4 Pro scenu renderovao za više od osam sekundi.

Takođe, Hirai je citiran da je tokom prezentacije istakao kako će naredni PlayStation nuditi gaming iskustvo “u bilo koje vrijeme, bilo gdje i bez gubljenja konekcije”. Za sada nije poznato na šta se ovo odnosi, ali je moguće da će biti manje laga i sjeckanja zbog streaminga sa diska na memoriju. Da li će Sony biti u stanju da ostvari ovo, ostaje da se vidi.