66 pregleda 0 komentara

Iz Samsunga tvrde: Vladaćemo tržištem pametnih telefona i sljedećih 10 godina

by on April 12, 2019
 

Borba za titulu najvećeg proizvođača pametnih telefona konstantno traje, a u posljednjih nekoliko mjeseci Huawei je načinio veliki pomak u smanjenju vodstva koje trenutno ima Samsung na ovom polju. Kineski proizvođač je konstantno pominjao posvećenost tome da sa vrha skine rivala iz Južne Koreje, a sada po prvi put čujemo i odgovor Samsunga. DJ Koh, izvršni direktor Samsunga, je istakao da će kompanija i tokom sljedeće decenije biti predvodnik i najveći proizvođač telefona na svijetu.

Na pitanje o mogućnosti gubljenja prve pozicije, Koh je odgovorio da se Samsung kao lider uvijek fokusirao na inovacije i poboljšanje svojih proizvoda, što će nastaviti da bude kompanijin fokus i u nadolazećoj deceniji.

Bez obzira što se Samsung suočio sa padom globalne prodaje, u kompaniji su samouvjereni u svom pristupu sa fleksibilnim telefonima, a izvršni direktor vjeruje da će ova kategorija omogućiti najbolja mobilna iskustva. On je također istakao da Samsung vrijedno radi na nadogradnji ekrana Galaxy Fold modela, kako bi telefon nudio beskompromisno korisničko iskustvo bez vidljivih problema. Samsung je spreman da proširi svoju liniju savitljivih telefona na veću potrošačku bazu, ali detalji o cijeni i tačnom vremenskom okviru nisu objavljeni.