88 pregleda 0 komentara

Veliko ažuriranje za Twitter donosi nove funkcije kamere i geolociranja

by on March 18, 2019
 

Najveće Twitter ažuriranje u posljednjih nekoliko godina donosi nove funkcije kamere i geo funkcije. Iako su mnogi očekivali da će Twitter objaviti zasebnu aplikaciju samo za testiranje, društvena mreža je odlučila da objavi veliko ažuriranje za Android i iOS uređaje. Kompanija nije objavila detalje o tome šta ažuriranje donosi, ali su istakli neke od stvari koje korisnici mogu da očekuju.

Prvo, ažuriranje se u velikoj mjeri fokusira na fotografije i video. Twitter ističe da je ažurirao kameru kako bi omogućio lakše i brže kreiranje i dijeljenje sadržaja. Istaknuto je da će korisnici moći da kreiraju i podijele fotografije i video “jednostavnim svajpovanjem i sa nekoliko pritisaka direktno iz Home timelinea“.

Također, ažuriranje donosi novi media-forward izgled, a tu je i nova funkcija koja automatski preporučuje hashtagove u zavisnosti od lokacije korisnika. Nove funkcije geolociranja za početak rade samo u SAD-u, ali iz Twittera kažu da planiraju da to prošire u budućnosti. Navedene promjene će na iOS i Android uređaje stići u narednih nekoliko dana.