114 pregleda 0 komentara

Twitter traži najbolje rješenje za editovanje objavljenih tweetova

by on November 13, 2018
 

Ako u pretraživač upišete frazu “How to edit a tweet”, dobićete oko 321 milion različitih rezultata koji vam govore kako to jednostavno nije moguće. CEO Twittera Jack Dorsey kaže da oni prepoznaju želju korisnika da dobiju mogućnost da izmijene već objavljeni tweet kako bi ispravili pravopisne greške, ali omogućavanje editovanja tweeta nije tako jednostavno kao što se čini. On je izjavio da kompanija pažljivo razmatra situacije koje bi to omogućile, prije nego što opcija postane stvarnost i potencijalni alat za pomoć pri ispravljanju grešaka.

Dorsey je rekao kako se mora obratiti pažnja na situacije u kojima bi se mogla upotrijebiti opcija za ispravljanje grešaka u tweetu. Dorsey kaže kako veliki broj korisnika želi ovu opciju kako bi mogli ispraviti sitnije tekstualne greške ili loše napisan link, te dodaje kako to nije problem uraditi, ali da bi to moglo otvoriti vrata i za editovanje tweetova koji su objavljeni i godinama ranije. Također je dodao i da bi bilo idealno spriječiti situacije u kojima bi se moglo beskrajno editovati, čak i potpuno mijenjati cijeli tekst u tweetu. Dorsey je naglasio da kompanija želi da implementira soluciju koja bi riješila taj problem.

“Razmišljali smo kako da to uradimo na najbolji način. Ne smijemo žuriti sa tim, ne smijemo dozvoliti da se mijenjaju neke riječi koje su privukle veliku pažnju javnosti jer to ne bi bilo u redu.” rekao je CEO Twittera. Kada je izjavio kako je već ranije razmišlja o tome, prisjećamo se da je još 2016. godine prvi put rekao kako se o tome razgovaralo unutar kompanije. Potpuno je razumljivo da nije dobro da se tweetovi ispravljaju u nedogled unazad, te da bi prozor od 30 sekundi do 2 minute bio dovoljan da se isprave greške koje se načine.