188 pregleda 0 komentara

Ovaj nosivi uređaj vas štiti od insekata

by on June 5, 2018
 

Već smo ušli u doba godine kada nam komarci i ostali insekti dodatno otežavaju ionako naporne dane. Ipak, nova nosiva tehnologija obećava da će dosadne insekte držati dalje od korisnika, a da pri tome ne moraju da se prskaju hemikalijama. Garden je kompanija koja se specijalizovala za kreiranje proizvoda koji štite korisnikov dom i baštu od svih vrsta napasti, a nedavno su lansirali Indiegogo kampanju za svoj najnoviji uređaj koji se zove Bandito. Ovaj mali gadget, koji se može nositi oko zgloba ili se zakačiti na odjeću ili ruksak, ima dva načina na koja štiti korisnika od komaraca.

Prvu liniju odbrane predstavljaju sonični zraci, koji su podešeni na frekvenciju koja odbija različite tipove insekata i buba. Zvuk je nečujan za ljudsko uho i neće smetati ni kućnim ljubimcima, ali će efikasno otjerati komarce. Uređaj također koristi trake sa mirisom koje nisu toksične, koje ispuštaju miris koji će otjerati insekte a prijatnog je mirisa za ljude. Ovi mirisi uključuju citronelu, pepermint i limunovu travu. Svaka od ovih metoda je sama po sebi efektna, a u kombinaciji može značajno smanjiti količinu ujeda insekata dok ste vani.

Individualni Bandito uređaj je kreiran za konstantno nošenje tokom sezone, a stiže sa internom baterijom koja traje oko 500 sati. Osim toga, svaka traka sa mirisom traje oko dvije sedmice, nakon čega je potrebno da se zamijeni. Uređaj se isporučuje sa 12 traka, što je dovoljno da se pokriju tri mjeseca konstantne upotrebe na otvorenom. Ove brojke su bazirane na korištenju Bandita do 5,5 sati svakog dana. Garden je kao cilj imao skupljanje 25.000 dolara tokom mjesec dana, kako bi uređaj pustili u proizvodnju. Ipak, kompanija je za samo jedan dan postigla zacrtani cilj, koji je u ovom trenutku i dupliran. Bandito će se u proizvodnji naći kasnije tokom ljeta, a korisnicima će se isporučivati u augustu po cijeni od 35 dolara.