234 pregleda 0 komentara

Poznate potpune specifikacije Nokia X telefona

by on May 10, 2018
 

Nokia X pametni telefon će biti zvanično predstavljen 16. maja, iako je uređaj zvanično prikazan nešto ranije ovog mjeseca u Pekingu, gdje je HMD Global telefon omogućio svima da vide i isprobaju novi model. Nažalost, ovaj događaj je bio zatvoren za javnost pa detalji o specifikacijama samog uređaja nisu bili dostupni. Ipak, telefon je već certifikovan od strane TENAA agencije, gdje je otkriveno kakav će hardver krasiti ovaj uređaj.

Nokia X je telefon iz srednjeg segmenta i prvi je kompanijin model koji će imati izrez u ekranu. Telefon stiže sa 5.8-inčnim FHD+ ekranom (2280x1080p) i baterijom kapaciteta 3000 mAh. Telefon će pokretati 1.8 GHz osmojezgreni procesor, a biće dostupne varijante od 3, 4 i 6 GB RAM-a. Kada je u pitanju prostor za pohranjivanje, biće dostupne opcije sa 32 GB i 64 GB prostora, a tu je i microSD slot za proširenje.

Na zadnjoj strani uređaja nalazi se 16 MP sistem sa dvije kamere, a nije spomenuto da li su u pitanju Zeiss objektivi, kako se prvobitno pretpostavljalo. Međutim, moguće je da će Zeiss objektivi biti dio internacionalne verzije telefona. I na kraju, Nokia X će pokretati Android 8.1.0 operativni sistem, a telefon će biti dostupan u crnoj, plavoj i srebrno-bijeloj varijanti.