211 pregleda 0 komentara

Lenovo pokrenuo višegodišnje partnerstvo sa F1 timom Scuderia Ferrari

by on March 29, 2018
 

Kompanija Lenovo je objavila saopštenje za javnost u kojem je obznanila početak dugogodišnjeg partnerstva sa F1 timom Scuderia Ferrari.

U svom konstantom stremljenju da bude jedan od najcjenjenijih i globalno priznatih brendova, kompanija Lenovo sklopila je višegodišnje partnerstvo o sponzorstvu sa F1 timom Scuderia Ferrari – počevši sa sezonom 2018, koja je počela 25. marta u Melbournu.

Cilj ovog partnerstva je povećanje svijesti o Lenovo brandu postavljanjem logoa kompanije Lenovo na bočno krilo, kao i na prednju osovinu bolida tima Scuderia Ferrari. Logo će se također nalaziti i na timskim uniformama, kao i na rukavima trkačkih odijela vozača. Lenovo će također obezbediti svoje proizvode (ThinkPad laptope i tablet računare Miix) timu Scuderia Ferrari, kako na stazi tako i van nje.

Komentarišući sponzorstvo, predsjednik kompanije i operativni direktor Gianfranco Lanci je izjavio: “Kompanija je veoma zadovoljna sklapanjem partnerstva sa timom Scuderia Ferrari i prilikom da se približi jednom od globalno najpoznatijih  brandova, poznatog po svom izvrsnom dizajnu, performansama i inovacijama – svim vrijednostima koje su važne i kompaniji Lenovo. Kombinacija globalne platforme Formule 1 i branda Ferrari je savršena prilika za nas da dalje izgradimo Lenovo brand na svetskoj pozornici”.

Logo kompanije Lenovo se prvi put pojavio na bolidu SF71H, 22. februara u Maranellu u Italiji, a debitovao je u Melbournu na prvoj ovogodišnjoj trci Formule 1.