491 pregleda 0 komentara

ResetPlug automatski resetuje ruter ukoliko signal nije zadovoljavajući

by on May 6, 2016
 

Svima nam se desilo da imamo problema sa internet konekcijom i prvi korak koji radimo na rješavanju je resetovanje rutera ili modema. Ovo je često i prvi savjet velikog broja IT stručnjaka i predstavnika korisničkog servisa. Tome je sada došao kraj jer ResetPlug je uređaj koji to radi automatski za vas i vašu kućnu WiFi mrežu.

ResetPlug je mali konektor od 60 dolara koji prati WiFi signal i automatski ga isključuje i ponovo uključuje kada primjeti da ne dobijate jak signal. Ovaj uređaj će isključivati i uključivati naizmjenično svakih pet minuta vaš ruter sve dok ponovo ne dobijete internet konekciju.

Treba napomenuti da je ResetPlug namijenjen za kombo modeme/rutere, a ukoliko imate namjenski modem ili ruter onda vam trebaju dva uređaja, ali nema naznaka da će oni raditi u tandemu. Ukoliko vaš ruter ne uhvati signal modema na vrijeme, može se desiti da završite u petlji resetovanja, pa onda uređaj ima pogubnu funkciju. Ovaj uređaj je sjajan za kuće koje imaju puno povezanih uređaja, kao i za slučajeve gdje se često mora isključivati modem ili ruter.