453 pregleda 0 komentara

Pogledajte kako izgledaju Samsung Galaxy Grand Max i Galaxy A7 pametni telefoni

by on January 2, 2015
 

Samsung će uskoro u Južnoj Koreji objaviti tri nova pametna telefona, od kojih je jedan (Galaxy A5) do sada imao zvanično predstavljanje. Kompanija će predstaviti Galaxy Grand Max i Galaxy A7 koji bi trebali biti dostupni širom svijeta, ali trenutno nije poznat tačan datum početka prodaje.

O Galaxyju A7 se već pričalo, dok je Galaxy Grand Max do sada bio totalna nepoznanica. Grand Max ima 5.2-inčni HD TFT LCD ekran i Android 4.4 KitKat operativni sistem. Kada je hardver u pitanju očekuje se 1.2 GHz četverojezgreni procesor, 1.5 GB RAM-a i 16 GB interne memorije za pohranjivanje podataka koju će biti moguće proširiti microSD karticom. Za kvalitetne slike tu je kamera od 13 MP, a telefon će biti opremljen baterijom od 2500 mAh.

Galaxy A7 će, osim metalnog kućišta, imati 5.2-inčni Full HD Super AMOLED ekran i Android 4.4.4 KitKat operativni sistem. Od ostalih specifikacija tu su 1.5 GHz osmojezgreni procesor, 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije za pohranjivanje podataka koju će biti moguće proširiti microSD karticom. Kamera i baterija su identične kao kod Grand Max modela. Galaxy A7 će biti „debeo“ 6.3 mm i biće težak 140 grama.

galaxy-a7