615 pregleda 0 komentara

Ovo je savršeno rješenje za prazne baterije pametnih telefona

by on December 2, 2014
 

Svi proizvođači pametnih telefona pokušavaju naći savršeno rješenje i u svoje modele ugraditi što bolju i izdržljiviju bateriju, ali bez obzira na sve to im baš i ne polazi za rukom. Do sada se pojavio veliki broj raznih rješenja za ovaj problem, a uglavnom se radi o dodatnim punjačima koje korisnici nose sa sobom.

Ipak, i tim problemima bi uskoro mogao doći kraj jer bi projekat koji je predstavio dizajner Tsing Chih-Hsien mogao biti rješenje koje svi očekuju. Njegov uređaj je malen, jednostavan za korištenje i ekološki prihvatljiv, što je u današnje doba izuzetno važno. Uređaj koji je napravio Chih-Hsien nazvan je “Mini power” i nije u pitanju klasični punjač, već spremnik koji u sebi ima akumuliranu “energiju” dovoljnu za 2, 4 ili 6 sati normalnog rada pametnog telefona.

Ovaj spremnik ima biorazgradivo kućište koje u sebi nema plastike niti sličnih materijala koji štete okolišu. Chih-Hsien je za ovaj koncept dobio nagradu Red Dot Award, koja će mu sasvim sigurno osigurati zanimanje potencijalnih ulagača. Pošto je u pitanju idejni projekat još uvijek nije objavljeno kada će se i po kojim cijenama moći nabaviti ovi maleni spremnici.