1005 pregleda 0 komentara

Kako obrisati sve što ste pretraživali na Facebooku?

by on December 26, 2014
 

Facebook je izuzetno intuitivna društvena mreža i prilikom pretraživanja čuva vaše upite kako bi vam olakšao pronalazak tih istih stvari kasnije. Društvena mreža koristi ove podatke između ostalog i za to da bi vam slali reklame koje su bliske vašim interesima. Vi ste jedini koji možete vidjeti šta ste pretraživali, osim u slučajevima kada negdje slučajno ostanete prijavljeni.

Da bi izbjegli takvu situaciju, pročitajte kako izbrisati rezultate vaše pretrage na Facebooku. Prvo treba kliknuti na podešavanja u gornjem desnom uglu stranice, a nakon toga na “Activity Log” opciju koja se nalazi u padajućem meniju. Kada to uradite sa lijeve strane ćete vidjeti opciju “More” na koju ćete kliknuti, te potom na “Search”. Tu se nalazi sva vaša istorija pretrage koju možete brisati pojedinačno, ili kliknuti na “Clear Searches” i obrisati sve što ste tražili.