1267 pregleda 0 komentara

4 načina za uklanjanje ogrebotina sa ekrana

by on October 24, 2014
 

Ekrani tableta i pametnih telefona su mamac za grebanje. Dosta korisnika nosi zaštitnu foliju na ekranu, ali ima i onih koji izbjegavaju folije, pa im nse nakon određenog vremena izgrebe displej. Veća oštećenja zahtjevaju promjenu displeja, dok se manje ogrebotine mogu ukloniti na nekoliko načina, a mi vam donosimo četiri načina.

Prije nego što krenete sa poliranjem displeja obavezno ga isključite. Također, nije preporučljivo punjenje telefona tokom procesa poliranja, a ukoliko je moguće izvadite bateriju. Nemojte grubo pritiskati krpom po ekranu, da ga ne bi još više ogrebali.

ZUBNA PASTA Na mikrofiber krpu istisnite malo paste za zube (veličine zrna graška) i kružnim pokretima, nježno i bez puno pritiska, prelazite preko mjesta na kojima se nalaze ogrebotine. Ukoliko su ogrebotine i dalje vidljive ponovite postupak. Nakon što završite sa poliranjem na ovaj način očistite ekran vlažnom krpom i uklonite višak zubne paste. Izbjegavajte abrazivne paste za izbjeljivanje zuba ili paste koje u sebi imaju specijalne dodatke. Najbolje je koristiti klasičnu zubnu pastu.

PASTA ZA UKLANJANJE OGREBOTINA SA AUTOMOBILA Ovu pastu je vrlo lako nabaviti u bilo kojoj prodavnici auto kozmetike, nije skupa a lako se nanosi mekom krpom kružnim pokretima na displej telefona ili tableta. Ovakve paste mogu značajno smanjiti dubinu i broj ogrebotina na displeju.

SODA BIKARBONA Pomiješati sodu bikarbonu sa vodom u omjeru dvije trećine sode i jedna trećina vode, te miješajte dok se ne formira gusta pasta. Mekanom krpom nanesite zrno paste na displej telefona i kružnim pokretima prelazite preko ogrebotina. Višak paste uklonite vlažnom krpom.

PUDER ZA BEBE Puder funkcioniše identično kao i soda bikarbona, ali je nježniji pa se preporučuje samo za površinske ogrebotine.