479 pregleda 0 komentara

8 loših navika koje možete pobijediti korištenjem aplikacija

by on April 10, 2014
 

Ko bi rekao da se mobilne aplikacije mogu koristiti u svrhu kontrolisanja loših navika korisnika. Evo kojih 8 loših navika možete iskorijeniti uz pomoć svog pametnog telefona.

Pušenje Veoma je teško prestati pušiti, a ako ne želite koristiti tablete, nikotinske flastere ili žvake isprobajte neke od aplikacija koje će vam pomoći da prestanete pušiti.

Quit It je besplatna aplikacija za iOS uređaje koja će vam dati neke vrlo zanimljive statistike. Izračunati će koliko ćete novca uštedjeti prestankom kupovine cigara, koliko katrana ne unosite u svoj organizam i koliko cigara niste popušili.

Kwit je besplatna aplikacija za iOS i Android koja pokušava proces pretvoriti u igru i natjerati korisnika da postane Kwitter. Ima seriju motivacionih kartica, nivoa i nagrada koje će vam pružiti dodatnu inspiraciju da prestanete pušiti.

Griženje noktiju Ne možete prestati gristi nokte? Isprobajte hipnozu. iOS market nudi aplikaciju Stop Nail Biting koja ima snimljen audio hipnoze i koji bi vam trebao pomoći da prestanete gristi nokte dok spavate. Osim toga, dostupan je i foto dnevnik koji pomaže korisnicima da prikazuju slike svog napretka.

Nezdrava hrana Želite prestati jesti nezdravu hranu? Isprobajte neku od aplikacija koje će vam pomoći da prestanete sa tom nezdravom navikom.

Foofucate je besplatna aplikacija za iOS i Android koja edukuje korisnike o tome koliko je nezdrava hrana loša za njih. Omogućava i skeniranje bar koda koji prikazuje nutritivne vijednosti hrane.

Eat This, Not That je aplikacija za iOS i Android uređaje koja će vam ponuditi alternativu nezdravom jelu. Kada imate želju da pojedete nešto nezdravo, unesite to u aplikaciju i ona će vam dati zdraviju alternativu istog jela.

Neurednost Čišćenje sobe nikada nije bilo lakše. Isprobajte ove aplikacije.

Unf*uck Your Habitat je aplikacija za iOS i Android koja je dizajnirana tako da vas uz pomoć negativnih komentara natjera da očistite svoje okruženje, a šalje vam i podsjetnike te izazove koje trebate završiti.

House Clean je besplatna aplikacija za Android koja ima veliku listu stvari koje trebate uraditi i olakšava vam organizovanje zadataka čišćenja.

Gubljenje vremena Ako spadate u ljude koji odgađaju posao do posljednje sekunde i ne znate organizovati svoje vrijeme, evo nekoliko aplikacija koje će vam pomoći da se organizujete.

Yelling Mom je aplikacija za iOS koja vam omogućava sastavljanje liste zadataka, njihovo kategoriziranje te ima podsjetnike koji će vas upozoriti na posao koji trebate završiti.

Procraster je također aplikacija za iOS koji analizira zadatke koje trebate završiti i daje vam smjernice da bi što uspješnije kompletirali posao.

Nedostatak fizičke aktivnosti Svi znamo da trebamo vježbati svaki dan. Ako se ne možete natjerati, ispobajte neku od ovih aplikacija.

Nexercise je besplatan za iOS i Android, a aplikacija pokušava olakšati vježbanje tako što sve pretvara u igru. Moguće je dijeliti svoje uspjehe s prijateljima i zarađivati bodove po izvršenom zadatku.

Endomondo je također besplatan i ima svoju vlastitu društvenu mrežu koja je sastavljena od ljudi koji jedni druge motivišu da češće vježbaju. Aplikacija spašava svaku vježbu i prikazuje statistike, otkucaje srca i potrošene kalorije.

Neodgovarajuća zubna higijena Sigurno ste nekada zaboravili očistiti zube koncem ili zamijeniti svoju četkicu nakon 3 mjeseca upotrebe. Brush DJ je besplatna aplikacija za iOS i Android koja će vas podsjetiti na dužinu pranja zuba, kada je potrebno promijeniti četkicu i obavijestiti kada je vrijeme da posjetite zubara.

Pretjerano trošenje Nekim ljudima je teško upravljati sa svojim novcem. Ako spadate u tu skupinu isprobajte ove dvije aplikacije.

Level Money je besplatan za iOS i Android, a aplikacija prati vaš unos novca i njegovu potrošnju. Sami odredite koliko želite uštedjeti ili ostaviti da trošite. Aplikacija prikazuje grafike koji vam daju uvid u to koliko novca trošite u jednom danu i koliko vam je ostalo do kraja mjeseca ili sedmice.

Mint je također besplatan za iOS i Android i i jedna je od najpopularnijih aplikacija za praćenje novca. Može se sinhronizovati sa vašim bankovnim računom i automatski bilježi vaše potrošačke navike.